Houbová tarhoňa na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit.…
Jednoduchý zapečený nákyp z cukety, brambor a žampionů je skvělý způsob, jak využít úrodu ze zahrady. Syté, ale lehké jídlo, které chutná celé rodině. Anglická slanina…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která, ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Osvěžující saláty plné zeleniny neodmyslitelně patří k horkým letním dním. Podávat je můžeme samostatně nebo jako přílohu při grilování či k masitým pokrmům. Salát z…
Barevná směs z pečených zámeckých brambůrek, cukety, brokolice a další zeleniny dochucená pikantním chilli olejem a česnekem. Výsledkem je šťavnatá zelenina, vhodná jako…
Tarhoňa s pikantní rajčatovou omáčkou a restovaným kuřecím masem udělá na stole spoustu parády. Šťavnaté maso, chutná a voňavá omáčka a sypká tarhoňa. Pokrm, který…
Pečená zelenina se sýrem halloumi má lehce středomořský nádech – voní česnekem, čerstvými bylinkami a zužitkujete v ní spoustu letní úrody. Je to chutný způsob, jak tělu…
Lehká, svěží a přitom sytá - tato pomazánka z cottage sýra je ideální volbou pro rychlou večeři nebo pohoštění. Jemný základ perfektně doplňuje křupavá zelenina a…
Kombinace sladko-slaných chutí nejsou sice pro každého, ale tento salát si zaslouží pozornost. Kousky osvěžujícího melounu jsou smíchány se sýrem feta, červenou cibulí a…
V létě se těší veliké oblibě lehké a svěží pokrmy, které jsou navíc snadné na přípravu. Přesně takový je těstovinový salát s balkánským sýrem, olivami a rajčaty. Lehký…
Melounový salát je svěží letní kombinace sladkého melounu, slaného balkánského sýra a černých oliv. Zálivka s pomerančovou šťávou a vinným octem vše propojí v lehký a…
Milujete rychlé, vydatné a přitom svěží recepty, které připravíte během chvilky? Připravte si lahodný sendvič s tuňákem, jehož chuť dokonale doplní Tatarská omáčka…
Lišky patří mezi naše nejcennější jedlé houby. Mají skvělou chuť a výborně se hodí do nejrůznějších polévek a omáček. Ve spojení s uzenou slaninou a smetanou si z nich…
Tahle houbová varianta guláše spojuje výraznou chuť lesních hub s čerstvými paprikami, cibulí a smetanou nebo rajčatovým protlakem. Ideální recept, když chcete využít…
Těstoviny jsou skvělou volbou vždy, když chcete snadnou a rychlou večeři. V tomto receptu jsou připravené s houbovo-olivovou směsí. Chuť jim dodává lehce pikantní chilli…
Tato marmeláda je plná karamelizované červené a bílé cibule, ochucená medem a octem balsamico. Hodí se k pečeným i grilovaným masům, k sýru nebo do sendvičů. Příprava…
Barevné a hravé jednohubky z vykrájených chlebových tvarů potěší malé strávníky nejen chutí, ale i vzhledem. Stačí trocha fantazie, pár zdravých surovin a během chvilky…
Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní…
Když nevíte, co uvařit, ale chcete něco dobrého, těstoviny s mletým masem a zeleninou vás nikdy nezklamou. Maso s rajčaty a cibulí, k tomu voňavá cuketa s dýní,…
Křupavé škvarky, vařené vajíčko a nakládaná okurka tvoří pomazánku, která je sytá a chutná. Je ideální k čerstvému chlebu nebo domácím rohlíkům. Skvělá volba pro rychlou…
Kombinace chuti jemné bílé ryby s bohatou omáčkou z rajčat, papriček, cibule, kukuřice a voňavých bylinek vás přenese na pobřeží Mexického zálivu. Pikantní kapary a…
Když si v létě zavaříte voňavou zeleninovou salsu, v zimě jen otevřete sklenici a máte hotový základ k tortillám, masu nebo těstovinám. Jednoduchý způsob, jak si uchovat…
Smažený kapr s teplým fazolovým salátem je skvělou volbou, když chcete spojit tradiční chuť ryby s lehčím a svěžím přílohovým salátem. Křupavá ryba, doplněná barevnou…
Galetka je francouzský koláč z křehkého těsta, pečený volně bez formy, který se dá plnit sladkou i slanou náplní. Jednoduchá kombinace rajčat a brynzy jí dodává výraznou…