Krém z pečeného květáku
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka, která vás zahřeje a přitom nezabere mnoho času. Pečený květák s česnekem dodá krému výraznou chuť, brambory se postarají o jemnou konzistenci a smetana vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka, která vás zahřeje a přitom nezabere mnoho času. Pečený květák s česnekem dodá krému výraznou chuť, brambory se postarají o jemnou konzistenci a smetana vše…
Dýňová polévka s pomerančovou šťávou je lahodně krémová a voňavá, s jemně nasládlou chutí dýně a svěžím citrusovým nádechem. Skvěle se hodí jako teplý start do…
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou…
Voňavé spojení vepřového masa, uzené slaniny a jablek vytváří pokrm, který je zároveň sytý a přitom lehký. Pomalu pečená plec zůstává křehká a šťavnatá, zatímco jablka…
Mleté maso ve vysoké kvalitě dnes seženete v každém supermarketu. Stačí ho jen krátce podusit na cibulce a česneku, dochutit pikantní chilli omáčkou a trochou omáčky…
Plný talíř horké a výživné polévky přijme rád každý strávník. Přesně takovou polévku připravíme s tímto receptem. Základ tvoří tři druhy čočky, které doplňuje zelenina,…
Milovníky sýrů zajisté potěší recept na tento pokrm. Kuřecí maso krásně doplní výrazná omáčka z nivy a goudy. Maso nejprve orestujeme a poté pečeme v troubě se sýry a…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Hřejivá, sametová a plná chuti – tahle dýňová polévka s kapkou kokosového mléka spojuje sladkost pečené hokaido dýně s jemnou exotickou vůní. Ideální zahřátí pro chladné…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje svatomartinskou tradici a paletu chutí a vůní typických pro chladné podzimní období. Tento…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje svatomartinskou tradici a paletu chutí a vůní typických pro chladné podzimní období. Tento…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem…
Zlatavá voňavá sekaná, zjemněná smetanou a slaninou, je dobrota, které neodoláte. Příprava je snadná a výsledek zaručený. Podáváme teplou, s různě upravenými bramborami,…
Plněné bramborové knedlíky jsou lahůdkou, kterou nikdy neodmítneme, ať jsou plněné čímkoli. Směs škvarků a a hub je neodolatelná sama o sobě, což teprve, naplníme-li jí…
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Kombinace vepřového masa, kysaného zelí a voňavé papriky vytváří pokrm, který zahřeje a potěší celou rodinu. Tento guláš je symbolem poctivé domácí kuchyně. Nejlépe si…
Pečená krkovice s cibulí a loveckým sýrem je jednoduchý pokrm z jednoho pekáčku, který zvládne připravit opravdu každý. Maso se při pečení krásně propeče a sýr vytvoří…
Sekaná z mletého kuřecího masa, plná restované cibulky, si díky pečení v anglické slanině zachová svou šťavnatost. Perfektně se hodí jako nedělní oběd a pochutnají si na…
Kulajda patří mezi stálice české kuchyně. Tato tradiční krémová polévka však v tomto receptu dostává nový rozměr díky bohaté porci zeleniny. Lehčí a barevnější polévka…
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme pro vás…
Tuňáková pomazánka k snídani nebo na svačinu není žádné složité jídlo a zvládne ji i začátečník. Tato je nastavená vařeným bramborem, což jí dodá vláčnost a hmotu.…
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…