Guláš z krůtích žaludků a srdíček

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 3 h 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

500 g krůtích srdcí
550 g krůtích žaludků
3 střední cibule
4 stroužky česneku
uzená slanina
1 malá konzerva hrášku
mletá paprika
3 PL rajčatového protlaku
6 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
3 bobkové listy
špetka tymiánu
špetka kmínu
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime.
    Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé "šlachy".

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a počkáme, až pustí tuk (Já přidal i zbytky krájené slaniny, které mě zbyly od snídaně.) .
    Potom kousky uzené slaniny vyndáme a vyhodíme. Osmažíme cibuli, česnek a nakonec papriku.

  3. Přidáme maso, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a přiměřené množství horké vody. Vložíme čajové vajíčko s kořením.
    Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hrášek a ještě chvilku podusíme.

Poznámka

P.S.1: Ořezy ze srdíček a žaludků nevyhazujeme, nýbrž dáme do mrazáku. Ve vývaru budou jistě prospěšnější, než v koši.

P.S.2: Pokud by bylo potřeba, tak guláš zahustíme moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z krůtích žaludků a srdíček

  • mika59 mika59

    Fajn recept, ale kousky slaniny bych určitě nevyhodila ale použila jinam..;-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    yanull: Velké kousky uzené slaniny jsem vyhodil - měli hodně silnou chuť a v krůtím guláši by to nebylo asi ono. Použil jsem je hlavně na tuk pro cibuli. Ale ty malé kousky z obyčejné krájené jsem tam nechal - viz.foto č. 7 .
    Jo a máte pravdu že jsem tam zapomněl napsat že jsem ten guláš nakonec trošku zahustil hl.moukou . Ale opravdu jen trošku.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dle mých zkušeností rajčatový protlak (ne pyré) zahušťuje docela dobře - i když, já ho dávám na konci restování základu....
    Ta slanina mne pobavila (ořezy nevyhazovat, nechat na vývar, slanina šup do koše:-D), ale přiznám se, že já jakoukouli slaninu buď syrovou nebo hezky vypečenou, ale kostičky v omáčce nee...to bude možná ten důvod???
    Ale by mi chutnalo, omáčka vypadá na fotce velmi jedle:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Z jakého důvodu se vyhazuje slanina? Pokud se tedy nepřipálila. Tento guláš je bez zahuštění? Postačí pouze cibule?

    Odpovědět