Srnčí ragú na špeku
Recept ještě nebyl hodnocenLahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Sterilovaná červená řepa s křenem je vynikající kombinací, která spojuje sladkost červené řepy s pikantním nádechem křenu. Tento tradiční pokrm je skvělou přílohou k…
Kapří maso je velmi kvalitní a proto je škoda ho připravovat pouze na Štědrý den. Marinované nudličky ve směsi másla, bylinek a koření, pečené na plechu společně s…
Lilek v asijské omáčce je chutné a zdravé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kombinace jemného lilku, křupavé brokolice a bambusových výhonků v aromatické omáčce s tóny…
Dejte šanci zajímavému receptu na bramborový salát, který má svůj původ u našich západních sousedů. Pro nás netradiční zálivka je z překvapivých surovin, ale určitě…
Nezkoušeli jste ještě uvařit okurkovou omáčku se sterilovanými okurkami? Nemějte obavy, podle našeho receptu můžete klidně začít vařit. Vytuněná chuť omáčky a přísad…
Zbývá vám kousek vařeného hovězího masa? Třeba při vaření silné polévky? Zpracujte ho v chutnou a sytou pomazánku na chléb, topinky, chuťovky či tousty. Příprava zabere…
Drožďová pomazánka má specifickou chuť, ale obsahuje také množství vitamínu B. Chutná lépe po uležení v chladu, proto, pokud máte mezi strávníky odpůrce kvasnicové chuti…
Drožďová pomazánka je osvědčenou klasikou mezi pomazánkami. Na másle zpěníme cibulku a necháme rozpustit čerstvé kvasnice, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a…
Červená čočka je velmi dobře stravitelná a nemusí se namáčet předem. Díky tomu je její příprava snadná a rychlá. Kromě přílohy či polévky z ní můžeme připravit i…
Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční…
Kysané zelí v tomto receptu skvěle doplňuje uzenina a gnocchi. Gnocchi dnes seženete ve vysoké kvalitě i jako chlazený výrobek. To značně urychlí přípravu celého pokrmu…
Nasládlá mrkvová polévka dokáže v pochmurném počasí dokonale zvednout náladu. Budete překvapeni, jak lahodné chuti docílíte díky přidanému jablíčku. Smetana dotáhne…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Předem marinované indiánské vepřové plecko je plné chuti díky zajímavě zvolené skladbě koření. Maso zůstane krásně šťavnaté a křehké. Ideální přílohou k tomuto pokrm je…
Typickou polévkou pro řeckou kuchyň je Avgolemono, kterou si můžete dopřát i v letních dnech, kuřecí polévka se žloutky, dochucená citronem, vás příjemně osvěží.…
I jednoduchou polévku můžeme vylepšit dobrými knedlíčky. Možností je spoustu, od klasických játrových po drožďové. Skvěle chutnají i knedlíčky slaninové, které mají díky…
Tato jednoduchá pomazánka je chutnou a rychlou volbou pro každodenní svačiny nebo jako podklad pro obložené chlebíčky. Pomazánku připravíte snadno z běžných ingrediencí.
Vepřové maso na houbách je oblíbená česká klasika. Můžeme si ji vychutnat i bez lesních hub, když je nahradíme žampiony a hlívou. Jejich chuť doplníme pórkem, chilli…
Jednoduchý a vydatný pokrm z krůtího masa a fazolí připravíme do půl hodinky. Omáčka z rajčat a smetany chutná skvěle. Podáváme ji s těstovinami ozdobenou petrželkou,…
Pokud máte rádi těstoviny, vyzkoušejte recept na rychlé těstoviny se zeleninou a kuřecím masem. Příprava je velmi jednoduchá a spotřebujete při ní všechny přebytky…
Nudle se žampiony a restovaným kuřecím masem voní po česneku a sušené bazalce. Ideální jídlo pro jednoho, pokud si chcete uvařit rychlou a snadnou večeři. Smetana…
Pochoutkový salát je hitem českých lahůdkářství. Skvěle chutná na chlebíčcích, ale také jen tak, jako svačina nebo večeře s rohlíkem. Tento velice oblíbený salát…