Kuře na zelí (kysaném)

Suroviny

4 ks kuřecích stehen (či naporcované kuře)
1 cibule
50 g másla
sůl
stroužek česneku
150 g špeku
kysané zelí ve skle
kelímek smetany ke šlehání
koření Směs na kuře (já používám klasické z Albertu)
krupicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nasolíme a okořeníme.
    Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme.
    Poté vložíme maso, poklademe plátky másla, zalijeme trochou vody, přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

  2. Po změknutí maso vyjmeme, vlijeme do zapékací mísy smetanu, přidáme cukr, sůl, promícháme, případně ještě dochutíme, vložíme zpět maso a pečeme již bez víka do zezlátnutí kuřátka.
    Celková doba pečení je zhruba 2,5-3 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Ke kuřeti na zelí podávám jedině chlupaté knedlíky (klouzáky).

https://www.toprecepty.cz/recept/64458-chlupate-kn...

Komentáře k receptu Kuře na zelí (kysaném)

K receptu nejsou žádné komentáře.