Guláš na pivu s dodatkem karamelizované rebarbory
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Vyzkoušejte snadnou pomazánku z restovaných ředkviček a tofu. Takto připravená pomazánka není tak štiplavá a zajisté zachutná i dětem. Navíc obsahuje pořádnou dávku…
Rukolu si většinou představíme jako součást nejrůznějších salátů. Věděli jste ale, že se z ní dá vytvořit i velmi chutná polévka? Stačí ji jen doplnit o kořenovou…
Ředkvičky jsou oblíbenou surovinou do pomazánek. V tomto receptu projdou prvně tepelnou úpravou, což jejich chuť mírně zjemní. Společně s vejci, taveným sýrem a tvarohem…
Tato jednoduchá polévka je skvělým způsobem, jak zužitkovat starší chléb. Díky cibulovému základu má plnou chuť, tyčový mixér jí dodá sametovou konzistenci a čerstvé…
Polévka ze žlutého hrachu v sobě skrývá nádech orientu. Voní po kari koření, římském kmínu a koriandru. Zázvor dodá lehkou pikantnost a batáty zase sladkost. Kombinace…
Správně připravená vepřová kotleta je šťavnatá a plná chuti. Připravte si vepřové plátky s trochou chilli koření, vonící po tymiánu a doplněné sterilovaným hráškem.…
Slané palačinky s řeckým jogurtem a plátkem uzeného lososa si můžete připravit jako lehký hlavní chod nebo jako luxusní jednohubku na večírek či oslavu. Díky hrášku a…
Šťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na…
Vyzkoušejte tento snadný přílohový salát z hrášku. Dle svých preferencí můžete použít do základu buď majonézu, nebo pro odlehčení bílý jogurt. Před podáváním nechte…
Jemná, sytá a přitom krásně svěží – taková je krémová hrášková polévka s mátou. Sladkost hrášku se skvěle doplňuje s mátou a vytváří neobvyklou, ale velmi příjemnou…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Hovězí srdce je neprávem opomíjený kousek masa – jemné, šťavnaté a s plnou chutí. Uvařené doměkka v papiňáku s restovanou cibulkou a podávané s lehce nasládlým…
Hovězí srdce je neprávem opomíjený kousek masa – jemné, šťavnaté a s plnou chutí. Uvařené doměkka v papiňáku s restovanou cibulkou a podávané s lehce nasládlým…
Barevná a sladká kombinace baby karotky, hrášku a kukuřice je skvělou přílohou k masu i lehkým vegetariánským pokrmům. Tato trojice nejen krásně vypadá na talíři, ale i…
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…
Tato krémová polévka má příjemnou chuť medvědího česneku a díky smetaně je opravdu jemná. Na přípravě není nic těžkého a během chvilky máme na stole dobrou polévku,…
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji…
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…
Na pohled jako pečená krkovička, ve skutečnosti pomalu tažená hovězí kližka s křehkou strukturou a plnou chutí. V kombinaci s jemně dochuceným kedlubnovým zelím vzniká…
Hraška je bezlepková směs vhodná na obalování i zahušťování, ze které lze snadno vytvořit i chutnou pomazánku. Skvělý způsob, jak tělu dodat vlákninu navíc a zároveň si…
Játra patří mezi velmi výživné části vnitřností. Jejich příprava je snadná. Kousky jater stačí orestovat s kořením, bílým vínem a poté nechat podusit, navíc ještě s…
Jemná, do máslové křehkosti dušená telecí líčka v delikátní omáčce, doplněná sametovým bramborovým pyré a kontrastně křupavým pórkem. Recept podle michelinského…
Cuketa zapečená se sýrem, šunkou, smetanou a vajíčky v zapékacích mističkách vypadá velmi efektně. Nemusíte se bát ji podávat ani při slavnostních přiležitostech.…