Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

800 g kuřecích žaludků
150 g Debrecínského špeku (můžeme použít i jinou slaninu)
200 g pórku (zelenou i bílou část)
1 nožka Maďarské klobásy
1 cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce oleje
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
Záklechtka:
1 zarovnaná lžíce hladké mouky
150 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky.

  2. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví tvrdší kůže, tak tu sloupneme. Žaludky překrojíme na menší kousky, pořádně propláchneme v horké vodě a necháme na sítu okapat.

  3. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 3 minuty orestovat nudličky klobásy. Až pustí šťávu, vyjmeme ji z hrnce a uložíme stranou na později.

  4. Do hrnce na tuk a šťávu po klobáse dáme slaninu společně s cibulí a kmínem a přibližně 5 minut restujeme, než cibule mírně zavadne.

  5. Poté přidáme žaludky, mírně osolíme, opepříme a podlijeme 250ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 40 minut.

  6. Hrnec ochladíme a otevřeme.

  7. Přidáme klobásu, pórek a záklechtku, promícháme a přikryté obyčejnou pokličkou slabým varem vaříme 15 minut. Občas promícháme a pokud je potřeba, malinko podlijeme horkou vodou.

  8. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem. Pokud budeme vařit v obyčejném hrnci, začínáme úplně stejně. Pak přidáme žaludky a podlijeme tak, aby byly skoro úplně pod vodou. Od doby varu na mírném plameni budeme vařit cca 1,5 hodiny. Během vaření občas dolijeme horkou vodu. Poté přidáme klobásu, pórek a záklechtku a vaříme ještě 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku

  • hanes24:Jiříku děkuji:-K a budu potěšena,když Ti tahle papiňáková bašta bude chutnat;-):-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes:Dělávám ze žaludků guláš, toto je novinka, brzy vyzkouším. Nechal jsem recept několik dní uležet, ale teď už vím, že to bude papinka z papiňáčku:-)):-D;-):-p:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jsem ráda,že se Vám recept líbí:-*Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení:-K

    Simona Kucerova:Simuš,normálně Ti ty krůtí závidím:-8:-*U nás bývají velice málo:-SMňam:-p

    spagetka:Ladi,nevím,jestli máš PH(já nee)ale na pomalení by to také nemuselo být špatné;-)Mohla by sis to ještě vylepšit velkou hrstí hříbků:-p

    pavel:No jo,každý jsme nějaký;-)Někdo by nepozřel třeba hovězí jazyk,nebo býčí žlázy:-DA já osobně bych určitě nezvládla žabí stehýnka:-))možná tak ještě připravená jako řízek v trojobalu:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pavel: a hlavně, mezi slepičími a kuřecími žaludky bude dosti podstatný kvalitativní rozdíl :-p
    Taky se mi to líbí a asi opět opráším tlakáček :-p:yes:, pórku mám dost, tak jen skáknu pro ty žaloudky.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pavle/nereg/ nikdo Tě nenutí tento recept dělat;-)

    Aničko mě se receptík líbí,vyzkouším,máme žaludky rádi,já tedy kupuji krůtí,tak to zkusím podle tebe:-p:yes:+

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    proboha slepičí žaludky to snad nééé:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • hosta hosta(moderátorka)

    Hezký to máš, mám ráda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí žaludky recepty jak dlouho vařit kuřecí žaludky jak dlouho varit potraviny v papinaku jak dlouho varit kureci v papinaku kuřecí žaludky jak dlouho vařit žaludky jak dlouho se vaří kuřecí žaludky jak dlouho vařit porek kuřecí žaloudek recept vareni kureci zaludky kuřecí žaludky vaříme jak dlouho varime porek jak dlouho varit kureci vnitrnosti vepřové žaludky v papińáku recept kuřecí žaloudky vaříme krůtí žaludky kuřecí žaludky jak dlouho vařit kuřecí žaludky doba varu jak dlouho vařit klobásu vaření v papiňáku

Zapomněl/a jsem heslo