Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami

Mleté maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

300-400 g mletého masa (může být směs, domácí nebo koupená)
50 ml studené vody
koření dle chuti - česnek, tymián, mletý zázvor, černý pepř a nové koření
chilli paprička mletá nebo čerstvá
sůl
1 lžička Solamylu
sádlo nebo olej na smažení
Omáčka:
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
300 g rajčatového protlaku
750 ml masového vývaru
1 lžička octa
cukr dle chuti
sůl
špetka tymiánu
špetka mleté skořice
tmavá jíška
těstoviny - nejlépe mušličky, penne nebo kolínka, které pojmou hodně omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec přidáme Solamyl, aby se kuličky nedrolily.

  2. Vše důkladně promícháme, navlhčíme ruce a uděláme ze směsi cca 20 kuliček. Do rozpálené pánve dáme rozehřát sádlo nebo olej a kuličky osmažíme dozlatova. Hotové vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Udržujeme teplé. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

  3. Do tuku po kuličkách dáme zpěnit nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kuličky koření a necháme rozvonět. Zalijeme vývarem a přidáme protlak, cukr, lžičku octa a sůl. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme mírně probublávat.

  4. Zahustíme dle potřeby tmavou jíškou, koupenou nebo domácí (z 1 lžíce mouky, 1 lžíce tuku a špetky cukru upražíme při mírné teplotě). Necháme povařit, přidáme tymián a skořici, dle potřeby dochutíme solí nebo cukrem a přecedíme. Podáváme těstoviny přelité omáčkou a nakonec přidáme masové kuličky.

Komentáře k receptu Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami

K receptu nejsou žádné komentáře.