

Lasagne s mletým masem a žampiony
Suroviny 4 porce
- 500 g mletého masa (míchané- vepřové+hovězí)
- 200 g tvrdého sýru (eidam)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 malá plechovka žampionů
- sůl
- pepř
- majoránka (oregano)
- trochu kečupu nebo já dávám loupaná rajčata z konzervy (malá)
- 1 balíček lasagní
- Bešamel:
- 1 l mléka
- 2 polévkové lžice másla
- 3 polévkové lžice hladké mouky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků)
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku s jemně nakrájeným česnekem, přidáme nakrájené žampiony a mleté maso, necháme jemně osmahnout, přidáme koření a kečup nebo loupaná rajčata a trochu podusíme.
Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, posypeme trochou směsí masa, zasypeme jemně strouhaným sýrem a zalijeme trochou bešamelu, toto vrstvení opakuji 4x, poslední vrstvou musí být lasagne a zalít zbytkem bešamelu.
Dáme péct do trouby, já dávám do předehřáté 165 st. asi 40 minut, ale to musí každý odhadnout podle trouby. Musí být na povrchu zlatavé.
Poznámka od kuchařky
Bešamelu je tam dost, ale lasagne je pak krásně vláčné.Je dobré vytáhnout pekáč z trouby a nechat chvíli stát před podáváním, zůstane pak krásně vcelku a nerozjede se.
Je tady receptů na lasagne plno, ale tento je přece trochu jiný.
Fotky dodám po upečení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lasagne s mletým masem a žampiony
-
miluji Lasagne, ale nikdy jsem je nedělala, a nevadí mi, že jsou těstoviny z paklu. děkuji za připomenutí receptu, opravdu ten muškátový oříšek tomu dá šmrnc. mňam
-
dělám je už po druhé a jiné nedělám, jsou vynikající
-
Dnes jsem měla v plánu dělat Hraběnčiny francouzské brambory a jen tak jsem brouzdala a našla Vaš recept a už jsou v troubě. J Nějak jsem nevyšla s vrstvami, ale ono se to ztratí. Zbylo mi dost sýra tak ho nasypu před dokončením pečení, aby udělal kůrčičku. Myslím si, že dnes budu doma chválená. Dík za recept. J.
-
Už mám uvařeno, nečekala jsem, že to bude až tak dobré. Opravdu vynikající, budu dělat velmi často. Díky za recept.
-
jarmil (neregistrovaný/á) to je různé, na krabici by měl být buď návod na vaření nebo jsou lasagne instantní a ty potom stačí jen prolévat omáčkou s masem nebo bešamelem.Momentálne mám doma Panzani 5OOg a ty jsou instantní
-
mě by zajímalo, ty plátky lasní co sou v té krabici se mají předtím nějak vařit?
-
Tak jsem vyzkoušela Váš recept. Byly to moje PRVNÍ lasagne a musím říct,že jsou opravdu vynikající. Moc jsme si pochutnali. Pekáč byl brzo prázný.
už jsem dala recept i kolegyním
-
Hanko, PL=polévková lžíce, ČL=čajová lžička
Nepoužívám tyto zkratky, ale už jsem to tady postřehla u několika receptů. -
Je to pěkný zkusím jen mám dotaz. 2PL másla a 3 PLhladké mouky moc jsem nepochopila co to PL je.
-
Moooooc dobré!!! Určitě vyzkoušejte!! Mňaaaaam
-
dělám téměř stejně,jen ještě přidávám trochu provensálského koření a vrstvy začínám bešamelem..jakože naspod,pak teprve lasagne atd
a protože znám a je to velká mňamina,bodík posílám už fčíl