Skořicovník
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Tato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední…
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
Do hlubší mísy dáme veškeré suroviny (kromě levandulového moučkové cukru a potravinářského barviva, kterými budeme kuličky obalovat, až budou pečené) a tyto dobře…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Formu na pečení vyložíme papírem nebo dobře vymažeme a vysypeme (já jsem použila formu 20x30 cm).Do šlehací mísy vyklepneme vejce, přidáme změklý tuk a cukr a šleháme do…
Ušleháme bílky se špetkou soli, přišleháme vanilkový a krupicový cukr. Ušleháme žloutky s třtinovým cukrem, pak přidáme šťávu a kůru z citronu. Obě směsi opatrně…
Během sezóny cuket se hodí každý recept, ve kterém můžeme tuto dobrou zeleninu použít. Vhod přijde určitě i tato cuketová pomazánka ochucená cibulí, tymiánem a bílým…
Jeden ze super rychlých a dobrých moučníků. Pokud čekáte o víkendu návštěvu, nebo chcete něco lehkého ke kávě, nezabere vám příprava mnoho času. Pochutnají si i kamarádi…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Horké letní dny jsou tu a osvěžující limonáda zajisté přijde vhod. Připravte si domácí okurkovou limonádu s citronovou šťávou, která příjemně zchladí. Samozřejmě nesmíme…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme…
Tento meruňkový koláč si vychutnáte s šálkem dobrého nápoje. Jednoduché těsto pokladete čerstvými šťavnatými meruňkami, štědře zasypete drobenkou a kokosovými lupínky,…
Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny (šlehala jsem asi 10 minut). Otáčky snižte a přidejte jedno vejce po druhém. Vždy zašlehejte jedno vejce, a až se spojí s…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny (šlehala jsem asi 10 minut). Otáčky snižte a přidejte jedno vejce po druhém. Vždy zašlehejte jedno vejce, a až se spojí s…
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením dobrá zmrzlina. Připravit si ji můžeme i v klidu domova a budeme tak mít jistotu, z jakých surovin je vyrobena. Výborně…
Úrodu meruněk můžeme zužitkovat v dobré meruňkové marmeládě. Tu využijeme po celý rok v dezertech, či jen tak namazanou na pečivu s máslem. Díky levanduli bude marmeláda…