

Domácí kukuřičný chléb
Suroviny 6 - 8 porcí
- 1 hrnek (120 g) hladké mouky
- 1 hrnek (150 g) kukuřičné krupice (polenta)
- 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
- 2,5 KL prášku do pečiva
- 1 KL soli
- 1 vejce
- 1 hrnek (240 ml) mléka
- 1/3 hrnek (80 ml) oleje
- 1/2 hrnku (80 g) mražené kukuřice
Postup přípravy receptu
1. Troubu předehřejeme na 200°C a kulatou pečící formu velikosti 20 cm vymažeme lehce máslem a vysypeme moukou.
2. Ve středně velké misce smícháme mouku, kukuřičnou krupici, cukr, prášek do pečiva a sůl; odložíme.
3. Ve druhé míse metlou ušleháme vejce, přidáme mléko a olej.
4. Suché přísady postupně nasypeme do směsi vajíčka, mléka a oleje; promícháme, až se všechny suroviny spojí.
5. Stěrkou opatrně vmícháme kukuřici.
6. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 20 - 25 minut dozlatova.
7. Chléb podáváme teplý i studený, nejlépe s chilli con carne .
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí kukuřičný chléb
-
chute-sveta.cz: vďaka za odpoveď, je to pre mňa nové a neznáme. Sladkú kukuričnú krupicu si občas varím, mám ju rada. Len ma prekvapila tá kombinácia mierne sladkého kukuričného chleba s chilli con carne.
-
magdalenka:ano, podává. Krájí se i normálně na čtverečky nebo se dělají třeba muffiny. Je to taková zvláštní chuť kvůli té polentě, sladko slané, spíš nasladko. Já chuť polenty, tedy kukuřičné krupice miluju a pokud vám to nebude chutnat k chilli con carne, určitě to sníte jen tak. Klidně dejte i na pár vteřin do mikrovlnky a podávejte s kouskem másla.
-
magdalenka: no, teď už jsem z toho taky jelen.
Je to chleba, zařezný do slaného, ale zase je tam 1/2 hrnku cukru, tak počkáme na Jarku nebo na někoho, kdo tento chléb zná.
-
MarcelaPa:preto sa pýtam, nepoznám zahraničné kuchyne...a som dosť konzervatívna, to je pravda.
-
magdalenka: já myslím, že kombinace sladké a pálivé chuti se krásně prolínají, alespoň já tyto kombinace miluju. Vždyť i čokoláda se vyrábí s chilli. Ale co člověk, to jiná chuť. Ale když pozorně čtu recept, tak mi to zase tak sladké nepřipadá. Snad nám to Jarka vysvětlí.
-
Je to sladké a podáva sa to k chilli con carne?