Rebarborovo-broskvové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je…
Z bílků si ušleháme sníh s vanilkovým cukrem a špetkou soli, dáme do lednice. Vyšleháme si žloutky s cukrem do pěny, přidáme za sebou vše ostatní-olej, mléko a mouku…
Cukr s vlažným mlékem promícháme a přidáme droždí. Margarín, mouku, 3 žloutky a špetku sody přidáme k mléku s droždím. Vytvoříme těsto. Vypracované těsto se nesmí…
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou…
Vejce a cukr ušleháme do pěny (já šlehám třeba i půl hod. Čím déle tím lépe ) Pak do vajec postupně zapracuji olej (už nešlehám) a mouku, kterou dávám po lžících. Do…
Vejce a cukr ušleháme do pěny (já šlehám třeba i půl hod. Čím déle tím lépe ) Pak do vajec postupně zapracuji olej (už nešlehám) a mouku, kterou dávám po lžících. Do…
Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut…
Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut…
Hrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto…
Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne…
Jsou spojením vláčného medového těsta, jemného krému a svěžího ovocného akcentu. Sladkost medu krásně ladí s lehkou kyselostí čerstvých jahod, díky čemuž vzniká dezert,…
Jsou spojením vláčného medového těsta, jemného krému a svěžího ovocného akcentu. Sladkost medu krásně ladí s lehkou kyselostí čerstvých jahod, díky čemuž vzniká dezert,…
Využijte jarní čas k přípravě rebarborového koláče. Zvlášť v době, kdy je rebarbora v té nejlepší formě. Upečení koláče neodkládejte. Využijte první volnou chvilku.…
Všetky ingrediencie dáme do misy a poriadne zamiešame. Vzniknuté kávové cesto nalejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C asi 15 minút.…
Nejdříve si připravíme linecké těsto. Na vál si dáme 20dkg hladké mouky, 20dkg změklého másla, 15dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíci mléka. Z připravených surovin…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
- z výše uvedených surovin vypracujeme hladké těsto - rozdělíme na polovinu - jednu polovinu necháme světlou a do druhé přidáme kakao (nejlépe pravé Holandské) a…
Letní dort, který udělá velikou radost nejen dětem, nemusí být vůbec složitý. Vyšlehaný jemný krém z tvarohu a pomazánkového másla stačí proložit piškoty s ovocem a…
Bílky trochu vyšleháme, pak po lžících zašleháváme ml.cukr, až je hezky hustá pěna, tak zašleháme žloutky, hezky jedno po druhém, ne naráz. Potom si připravíme sypké…
Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně). Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do…
Jeden z tradičních a oblíbených českých receptů, se skvěle hodí k snídani, svačině nebo odpolední kávě. S lahodnou jemnou povidlovou náplní, budou výstavním kouskem na…
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Droždí do něj rozdrolíme, zalijeme teplým mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít. Pomeranč důkladně omyjeme kartáčkem v…
Jeden plát listového těsta rozválíme tak, aby na plechu udělalo mírné okraje, potřeme ho olejem, rovnoměrně na něj navrstvíme polovinu oloupaných a nastrouhaných jablek…
1. Vyšlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašlehat obě vejce. 2. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, po krátkém zchladnutí vešlehat k máslové směsi. 3. Nakonec…