 
	
Jablečno-tvarohový pekáček
Recept ještě nebyl hodnocenJablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s cukrom a hrozienkami.Polovicu jabĺk rozložíme do vymasteného a kokosom vysypaného pekáčika.Na jablká dáme tvaroh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Jablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s cukrom a hrozienkami.Polovicu jabĺk rozložíme do vymasteného a kokosom vysypaného pekáčika.Na jablká dáme tvaroh…
	
			 
	
Skořicová náplň je pouze jedna z možností. Pokud máte chuť, můžete ji nahradit náplní makovou, ořechovou, povidlovou, dokonce stačí do šneků vpašovat některý z domácích…
	
			 
	
Křehkému závinu, který je plný jablek a rozinek, jde těžko odolat, hlavně na podzim, kdy je sklizeň jablek v plném proudu. Nezbývá jen, než se s chutí pustit do pečení,…
	
			 
	
V míse smícháme mouky a sůl, uděláme důlek uprostřed, kam vsypeme cukr + vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme vzkypět.Přidáme olej,…
	
			 
	
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
	
			 
	
Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se…
	
			 
	
Vůně jablek a skořice signalizuje příchod podzimu. Křehký jablečný koláč zvládnete upéct za jednu hodinu. Je opravdu výtečný a tak bude ze stolu mizet rychlostí blesku.
	
			 
	
Jablečný štrúdl je podzimní klasikou, provoní váš domov vůní skořice, rumu a jablek. Nechte se inspirovat tímto receptem, kde se štrúdl připravuje včetně těsta. Je to…
	
			 
	
Šťavnatá jablka zapečená pod nadýchaným piškotem s ořechy tvoří koláč, který spojuje jemnost i výraznou chuť. Skvělý k odpolední kávě, rodinné oslavě i jako sladká tečka…
	
			 
	
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
	
			 
	
Jablka oloupeme a nastrouháme. Perník na strouhání také nastrouháme.Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé postupně vyválíme plát, který posypeme strouhankou…
	
			 
	
Do mísy prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme zbytek surovin, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem). Pečeme v předehřáté…
	
			 
	
Drobné ořechové pečivo má tu výhodu, že ho můžeme upéct dopředu a mít ho schované pro nečekanou návštěvu, nebo jen pro případ, že nás bude honit mlsná. Toto pečivo je…
	
			 
	
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
	
			 
	
Tento koláč je ideální volbou pro letní posezení s rodinou a přáteli, protože čerstvé ovoce dodává svěžest a tvarohová náplň zase jemnost a krémovost. Jeho příprava je…
	
			 
	
Mrkvovo-jablečné dortíky jsou nádherně vláčné a voňavé po skořici, jablkách a kokosu. Dortíky jsou příjemně nasládlé, plné rozinek a potěší i ty nejmenší strávníky.…
	
			 
	
Plátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…
	
			 
	
Sypké přísady na těsto smícháme, vmícháme vejce a Heru a promneme do drobenky. Tuto směs nasypeme do hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem. Tvarohy smícháme s…
	
			 
	
Do misky nastrouháme čokoládu a jablka.Do druhé misky nasypeme cukr, přidáme celá vejce , vanilkový a skořicový cukr a rozšleháme do pěny. Pomalu vešleháme olej.Do…
	
			 
	
Brambory jemně nastrouháme. Mouku prosijeme s práškem na vál, přidáme brambory, cukr, změklý tuk, žloutek a zpracujeme na vláčné těsto, které vložíme do tukem vytřené…
	
			 
	
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
	
			 
	
Rychlá, jednoduchá a přesto neodolatelně dobrá. Stačí pár surovin, chvilka času a na stole máte vláčný moučník plný jablek, skořice a jemné vůně čokolády. Ideální, když…
	
			 
	
Brambory nastrouháme na jemno a spojíme se všemi surovinami. Vytvoříme hladké těsto a pokud by se trochu lepilo, stačí malinko podsypat moukou.Těsto rozválíme přibližně…
	
			 
	
K podzimu patří jablka a k jablkům patří závin. Připravte si s námi jednoduchý jablečný závin plný oříšků, ovoněný skořicí. Listové těsto už se dnes dá koupit ve skvělé…
	
			 
		
	
			 
		
	
			