Jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenS příchodem podzimu nastává čas sklizně jablek. Využijte je k přípravě lahodných řezů s jemným krémem ze zakysané smetany, provoněných vanilkou a skořicí. Sladká tečka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S příchodem podzimu nastává čas sklizně jablek. Využijte je k přípravě lahodných řezů s jemným krémem ze zakysané smetany, provoněných vanilkou a skořicí. Sladká tečka,…
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
Křehká buchta z lineckého těsta plná šťavnaté náplně z jablíček, lehce voní po skořici a je perfektním podzimním moučníkem. Lahodná buchta bude v kombinaci se šálkem…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Lehoučký nadýchaný koláč, co svojí strukturou připomíná pěnu, je tento s jablky. Vyšlehané těsto proložíme vrstvou hrubě strouhaných jablíček, které dodají moučníku…
S blížícím se podzimem přichází také, ruku v ruce, čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč s kakaovou polevou a oříšky…
Nejprve nasekáme nebo nakrájíme na malé kousky ořechy a jablka, vejce vyšleháme s cukremKrom jablek přidáme všechny ostatní suroviny, které smícháme a až nakonec dáme…
Křehkému závinu, který je plný jablek a rozinek, jde těžko odolat, hlavně na podzim, kdy je sklizeň jablek v plném proudu. Nezbývá jen, než se s chutí pustit do pečení,…
K podzimu neodmyslitelně patří moučníky, provoněné skořicí a jablky. Výborná buchta, s čokoládovou polevou na povrchu, je krásně vláčná, šťavnatá a plná jablek. Doslova…
Malé koláčky, plněné lahodnou jablečnou náplní, na povrchu posypané křupavou máslovou drobenkou, můžete připravit ať už pro slavnostnější příležitosti nebo když čekáte…
Šťavnatý koláč je plný podzimních jablek, skořice a voní i vanilkou. Jemné těsto s máslovou drobenkou krásně doplní svěží náplň s kapkou citronu. Jednoduchý moučník,…
Sypké přísady na těsto smícháme, vmícháme vejce a Heru a promneme do drobenky. Tuto směs nasypeme do hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem. Tvarohy smícháme s…
Všechny suché suroviny na těsto smícháme přidáme studené nakrájené máslo, žloutek, rum a smísíme do bochánku. Pokud je problém smísit, přidejte kapku rumu. Vodu už ne…
Těsto dobře zpracujeme vařečkou(mimo 4 lžic mléka)a malinko větší polovinu těsta rozetřeme na vymazaný vysypaný pekáč(20x30 cm).Posypeme mletým mákem a smíchanou…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu.…
Jablečný štrúdl je podzimní klasikou, provoní váš domov vůní skořice, rumu a jablek. Nechte se inspirovat tímto receptem, kde se štrúdl připravuje včetně těsta. Je to…
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Tahle voňavá a vláčná buchta bez zbytečného cukru je ideální pro všechny, kdo si chtějí dopřát sladkou tečku bez výčitek. Kombinace celozrnné mouky, vloček, jablek,…
Skoropovidla jsou domácí dobrota na pomezí povidel a marmelády – rychlá, voňavá a s kouzlem starých kuchařských triků. Zdlouhavé vaření je přenecháno domácí pekárně a…
Šťavnaté sladké broskve v kabátku z lístkového těsta chutnají báječně. Voní skořicí a rumem a místo pecky ukrývají rozinky a piškot. Upečte je a překvapte své blízké…