

Jablečná buchta raz dva
Suroviny
- 6 jablek (může být i víc, podle velikosti)
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 skořicový cukr
- nalámaná čokoláda (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Jablka nastrouháme, přidáme ostatní ingredience. Naposledy vmícháme mouku s práškem do pečiva a čokoládu na kousíčky.
Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 C cca 20 minut (nejlépe vyzkoušet špejlí).
Poznámka od kuchařky
Poprvé jsem dělala s čokoládou a celý plech zmizel během odpoledne :-), teď zkouším bez čokolády tak uvidíme. Foto dodám po skončení :-) Jinak lze různě obmněňovat např. polít čokoládovou polevou, přidat nastrouhané ořechy nebo rozinky. Fantazii se meze nekladou a úspěch je zaručen! :-)
Ať chutná!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečná buchta raz dva
-
Pekla jsem skoro podle receptu, jen jsem přidala lžíci oleje navíc a trochu vody. Pekla jsem na horkovzduch - 160C, cca 30 minut, dobrůtka :)
-
Dělám podobné řezy a jsou moc dobré
+
-
Tento koláč dělám už dlouho,je to fakt rychlovka,občas přidám kakao,někdy čokoládu,ale je vždycky dobrý,protože koláč s těma jablkama není suchý,přesto,že je tam tak málo tuku
-
Zrovna jsem něco podobného dopekla. Ale bez čokolády