Dokonalá mrkvová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Do vymazaného pekáčku narovnáme plátky vánočky,které jsme namočili v mléce,poklademe pokrájenými meruňkami.Umícháme si tvaroh s cukrem,žloutkem a citr.kůrou.Natřeme na…
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Vejce s cukrem vyšlehejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, skořicovým cukrem a drcenými vlašskými ořechy. Směs vmíchejte do vyšlehaných vajec, pak přidejte olej a…
Pokud použijeme pečku, dáme do ní ingredience, jak jsou napsané. Klasicky uděláme kvásek z troškou mléka+malinko cukru a rozdrobené kvasnice, až kvásek vzejde, dáme ho…
Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm.Potřeme rozpuštěným…
Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já pekárnu.Při ručním mícháni do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté do něj vmícháme cukr a ještě jednou lehce promícháme. Případně vsypeme skořicový cukr a citronovou šťávu.Vložíme do zdobičky nebo…
Těsto: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukem, solí a máslem na kostičky.…
Smíchejte hladkou mouku, máslo, žloutky, prášek do pečiva, mletou kávu, cukr moučku, mleté vlašské ořechy a mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte 2 hodiny odpočinout…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
Tato lahodná pochoutka spojuje nadýchané těsto s osvěžující zakysanou smetanou a jemnou chutí vanilkového pudinku a tmavé těsto se světlým pudinkem tvoří zajímavé…
Sušenky s ovesnými vločkami se výborně hodí ke snídani, místo tradičních kupovaných cereálií. Stejně tak budou chutnat k odpolední kávě, či jen tak jako svačinka pro…
Závin s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, s rozinkami a ořechy, je klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Tentokrát ho upečeme z tenkého těsta připraveného ze…
Čerstvé a voňavé lívanečky vykouzlí úsměv na tváři nejednomu strávníkovi. Vyzkoušejte tyto, které jsou inspirovány chutěmi Vlasty Buriana. Těsto zvláční kefír, chuť mu…
Hledáte dokonalý moučník k nedělní pohodě a kávě po obědě? Tak to jste tu správně! Šťavnatá jablka s ořechy, vonící po skořici zalitá jemným korpusem, který zakryje…
Velmi křehké cukroví, které taktéž můžete připravit na poslední chvíli. Těsto kyne pod vodou, podobně jako těsto na oblíbené podvodnice. Věnečky jsou ovoněné máslem a…
K podzimu patří jablka a k jablkům patří závin. Připravte si s námi jednoduchý jablečný závin plný oříšků, ovoněný skořicí. Listové těsto už se dnes dá koupit ve skvělé…
Nejdříve připravíme jablka, oloupeme je a nahrubo nastrouhámeVejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.V mléce rozmícháme cukr se…
Vynikající koláč s netradičním postupem přípravy. Díky předpečeným plátům máte jistotu, že vícevrstvá struktura bude rovnoměrně propečená. Dvě odlišné vrstvy náplní…
Pokud patříte mezi milovníky čokolády, pak je pro vás tento recepty jako stvořený. Kakaové řezy plné čokolády zpříjemní nejen posezení s přáteli u kávy, ale také celý…
Štrůdl s jablky je klasika. Co ale zkusit v klasickém receptu změnit jednu z hlavních surovin za hrušky? Hrušky v kombinaci s vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a…
Kynutý závin s jablky, rozinkami a skořicí připravíte s pomocí domácí pekárny téměř bez práce. Nechte vypracovat a vykynout těsto, rozválejte a naplňte strouhanými…
Plátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…