Šátečky / závin s tvarohem a rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenMoučníky z listového těsta se vyznačují rychlou přípravou a variabilním použitím v kuchyni. Ať již nasladko, nebo naslano - ve výsledku by měly být křupavé a zlaté na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Moučníky z listového těsta se vyznačují rychlou přípravou a variabilním použitím v kuchyni. Ať již nasladko, nebo naslano - ve výsledku by měly být křupavé a zlaté na…
Program Těsto Vykynulé těsto rozválet na obdélník asi 2cm vysoký, potřít náplní asi 1cm od okrajů a smotat do závinu. Rychle ale opatrně vložit do bábovkové formy…
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.Pridáme celý kompót aj so šťavou, múku s práškom do pečiva, sekané orechy, olej a škoricový cukor. Premiešame a cesto vylejeme na…
Ze surovin udělám hladké těsto a rozdělím na 3 části.Vyválím plát, pomažu máslem, posypu strouhankou, nastouhám jablka, posypu cukrem a skořicovým cukrem a zabalím.Peču…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozválíme 2 záviny, které naplníme jablky a posypeme cukrem se skořicí. Upečeme v předehřáté troubě
Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté přidáváme zbylé suroviny. Pečeme cca 30 min na 180°C, musíte vyzkoušet špejlí :)
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
S přicházejícím podzimem se blíží také sklizeň jablek. Vyzkoušejte z nich připravit příjemně sladké řezy, s krémem ze zakysané smetany, které provoní váš dům skořicí. Ze…
Do větší mísy prosijeme mouku a za stálého míchání přidáme vodu. Vznikne lepivé těsto, do kterého po lžících přidáme olej, každou lžíci pečlivě zapracujeme. Doporučuji…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Rozválíme těsto do obdélníku,na sílu přibližně 5 mm.Poté rozkvrdláme vejce a potřeme jím těsto, na to nasypeme vanilkové a skořicové cukry.Srolujeme a rozřežeme na 1-1,5…
Rozválíme těsto do obdélníku,na sílu přibližně 5 mm.Poté rozkvrdláme vejce a potřeme jím těsto, na to nasypeme vanilkové a skořicové cukry.Srolujeme a rozřežeme na 1-1,5…
Lehoučký nadýchaný koláč, co svojí strukturou připomíná pěnu, je tento s jablky. Vyšlehané těsto proložíme vrstvou hrubě strouhaných jablíček, které dodají moučníku…
Nejdřív připravíme náplně. Jako první připravíme z tvarohu. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, vejce, oba cukry, vanilkový pudinkový prášek a vše promícháme lžící a…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
Olupanu a nadrobno nakrajanu rebarboru zasypeme zasypeme 3dcl cukru, pridame, alebo uberieme mnozstvo cukru podla stupna kyslosti rebarbory...nechame postat hodinu.…
Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Závin z listového těsta s makovo-šveskovou náplní je chvilkovou záležitostí. Odpadá vaření máku, ten se spaří ve vypečené šťávě ze švestek při pečení. Zde si opravdu…
Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou. Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky…
Všechny ingredience na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Uvaříme klasický puding, nalijeme ho na těsto a dáme plech do rozehřáté trouby na…
Ze surovin vymícháme hladké těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypadný plech. Do neupečeného těsta poklademe omyté a podélně rozříznuté jahody a dáme péct. Hotový…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Do polévky patří Kaspressknödel: Připravte si obří sýrový rakouský knedlík jako na horské chatě!
Osvěžující limonáda z levandule: Domácí chuťovka, kterou budete chtít znova
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná