Štrúdl ze zmrazeného listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…
1) Spojíme dohromady cukr a máslo, pak přidáme vejce a vanil. extrakt. 2) Mouku, skořici, peč. prášek a sůl smícháme, a přidáme do 1. směsi a zamícháme. 3) Děláme z…
Listové těsto necháme rozmrznout. Jablka nastrouháme na plátky, přidáme puding, skořicový cukr, promícháme, přidáme nasekané ořechy a znovu promícháme.Na pečící papír…
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Uděláme si kvásek - do trochy vlažného mléka s lžičkou cukru dáme droždí, přidáme trochu mouky. Rozpustíme máslo.Do mísy s moukou, cukrem, solí, mlékem a vejci nalijeme…
Všechny suroviny na těsto dáme do robota (nebo zpracujeme ručně) a vytvoříme těsto. Těsto by se mělo sypat a bude vypadat jako drobenka.Na vymazaný a dobře vysypaný…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Ze surovin vymícháme hladké těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypadný plech. Do neupečeného těsta poklademe omyté a podélně rozříznuté jahody a dáme péct. Hotový…
Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Nejdřív připravíme náplně. Jako první připravíme z tvarohu. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, vejce, oba cukry, vanilkový pudinkový prášek a vše promícháme lžící a…
Jeden z nejoblíbenějších způsobů jak zpracovat přebytek jablek, je upéct z nich koláč. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout…
Křehká buchta z lineckého těsta plná šťavnaté náplně z jablíček, lehce voní po skořici a je perfektním podzimním moučníkem. Lahodná buchta bude v kombinaci se šálkem…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty…
Máte chuť na sladkou dobrotu ke kávě, či drobný moučník po obědě? Připravte si kapsy z listového těsta, plněné krájenými jablíčky. Upečou se jednoduše v toustovači,…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky (čím větší kousky, tím bude koláč šťavnatější), kostičky promícháme s krupicovým, vanilkovým a skořicovým…
Listové těsto na vále s moukou rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky. První část vyváleného těsta položíme na plech potřený máslem. Na těsto poklademe…
Vůně jablek a skořice signalizuje příchod podzimu. Křehký jablečný koláč zvládnete upéct za jednu hodinu. Je opravdu výtečný a tak bude ze stolu mizet rychlostí blesku.
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…