Jahodový "Míša"
Recept ještě nebyl hodnocenMražený dezert v podobě domácí zmrzliny inspirovaný oblíbenou klasikou. Spojení jemného tvarohového krému a sladkých jahod s chutí dětství. Ideální moučník na léto,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mražený dezert v podobě domácí zmrzliny inspirovaný oblíbenou klasikou. Spojení jemného tvarohového krému a sladkých jahod s chutí dětství. Ideální moučník na léto,…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Jahodovou marmeládu zná asi každý Je skvělá na palačinky, dezerty i jen tak s pečivem. Když ji ale vylepšíte o vanilku a karamel, získáte něco dokonalého. Dle toho, jak…
Na Velikonoce nesmí chybět mazanec, tak proč nevyzkoušet tyto malé mazanečky. Jsou plněné tvarohovo-mrkvovou náplní a svou velikostí předurčeny jako výslužka koledníkům…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Jahody v rumu vydrží po celý rok pevné. Stačí je zasypat cukrem, zalít poctivým rumem a pak už jen trpělivě čekat, až se propojí jejich vůně a chuť. Po pár týdnech se z…
Společně s horkými letními dny přichází chuť na oblíbenou zmrzlinu. Připravte si domácí zmrzlinu ze slaďoučkých jahod - osvěžující, plnou letní chuti a tak jednoduchou,…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Tento jednoduchý a osvěžující dort připravíme z nadýchaného piškotového korpusu, který potřeme lehkým krémem ze šlehačky a zakysané smetany a poklademe jahodami. Místo…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Chtěli byste upéct něco z rebarbory? Rebarborové koláče jsou skvělou volbou. Stačí je naplnit tvarohovou náplní, poklást na ně nakrájenou rebarboru, posypat mandlemi a…
Lahodné muffiny s kousky čokolády a banánů ozdobíme pudinkovým krémem a pěknými ozdobami z bonbonů. Ty připravíme snadno s pomocí formiček na cukroví. Muffiny jsou pěkně…
Univerzální listové těsto doplněné o nakyslou chuť křehké jarní rebarbory zjemněné pudinkovou náplní je opravdovou lahůdkou. Zasypané na talíři moučkovým cukrem vás…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám možnost tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to, jak uplést…
Nadýchaný, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, je plný rozinek a mandlí a při pečení krásně provoní celý dům. Z jedné dávky těsta upečete rovnou dva krásné bochánky,…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Na zahrádkách se červenají slaďoučké jahody, které můžete využít na nespočet způsobů. Potěšte rodinu a zpříjemněte jim začátek dne karamelovou ovesnou kaší s jahodovým…
Zapomeňte na kupované zmrzliny plné chemie. S několika základními surovinami a trochou času si doma připravíte lahodnou zmrzlinu, která chutná lépe než z obchodu. A s…
Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z…
K létu neodmyslitelně patří sklizeň čerstvého ovoce, ze kterého nejčastěji připravujeme sladké moučníky, které svojí lahodnou chutí zpříjemní den. Tvarožník s meruňkami…
Parné letní dny si nikdo z nás nedovede představit bez lahodné a osvěžující zmrzliny. Z úrody jahod můžete připravit domácí zmrzlinu, není to nijak složité a zvládnou to…
Makové řezy bez lepku nabízí alternativu pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou lepek. Bezlepkové korpusy bývají někdy sušší, ale tento je díky zakysané smetaně…