Mramorový korpus se šlehačkou

marunda Kuchařka: marunda

12 porcí Moučníky , Řezy 31 názorů

Suroviny

4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
500 ml smetany ke šlehání (RAMA CREMEFINE - kupovala jsem ji v Tescu a v Bille ale určitě ji mají i jinde Je to taková fialovo-bílá lahvička ve tvaru kuželky a je z plastu)
150 g čokolády na vaření
šlehačka v krabičce
1 ztužovač
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.

  2. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.

  3. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.

  4. Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout.

  6. Tmavá šlehačka: Den předem připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a přivedeme k varu. Musí se 30-60 sekund vařit-musí bublat. Pak odstavíme a necháme vystydnout a dáme do druhého dne chladit do ledničky.

  7. Svařenou smetanu ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky do hladkého krému asi 5 minut. Ale kontrolujte to, ať nepřešleháte!

  8. Světlá šlehačka: Šlehačku ušleháme se ztužovačem.

  9. Korpus rozřízneme na 2x - namažeme a ozdobíme podle fantazie.

Poznámka

Tento korpus je neuvěřitelně vláčný, měkkoučký a strašně dobrý. Nikdy tak dobrý korpus jsem ještě nechutnala. Když peču dort, tak už jen tento recept. Čím odleželejší tím lepší. Pošlu i fotku dortu, který jsem pekla synovi ke druhým narozeninám

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 344 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mramorový korpus se šlehačkou

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Renca: to jsem ráda :-8

    Odpovědět

  • Renca Renca(neregistrovaná)

    Vyyyyyborny korpus

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dovolila jsem použít Tvůj recept na korpus a krém byl nastavený máslový-pudinkem.Super!!!;-):-K

    Odpovědět

  • zuzka zuzka(neregistrovaná)

    diki za recept ja sem delala vždicky jiny testo ale tet skusim toto vypada moc dobře ;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Evickaovecka:že jo? Já už jiný nedělám. Jsem ráda, že chutnal. Díky :-)

    Odpovědět

  • Evickaovecka Evickaovecka

    opravdu strašně moc dobrý korpus ,mockrát děkuji za inspiraci :yes:

    Odpovědět

  • Kriss Kriss

    Nádhera!:-K +bod:yes:

    Odpovědět

  • mara mara(neregistrovaná)

    báječný dorty :-p:-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    marunda: určitě vyzkouším, díky moc.;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Jani určitě jde, je vynikající. Udělej ho o den dřív a až vychladne, tak ho dej na plech a i s plechem do igelitového pytlíku. On krásně zvlhne a pak s ním další den pracuj, uvidíš, že bude vynikající. Dělám to tak pořád, když peču ty moje dorty. Pak dej vědět, jak chutnal

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Petro, lze vynechat kakao, kdybych chtěla dort světlý?

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    no tak vidíš, jen je nech lámat si hlavu. Taky jsem koukala, když jsem to našla na netu. Vypadá to moc hezky, když se to rozkrájí. Tak supr.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    marunda:dort moc chutnal,jen se po nem zaprasilo :-D:-K
    samozrejme,nekteri si lamali hlavu jak se to dela,aby byl tak pekne mramorovy :-)
    mam ted jasno co budu priste zase pect;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Jituš, tak to mám radost i za Tebe. A chutnal? Mně chutná nejvíc, ale peču ho často, tak už ho moc nemusím, zkouším jiné. Někdo třeba zase neumí buchty, nedá se nic zkazit, když je dobrý recept, tak Tě na vše navede.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Holky moc vam dekuji,za recept(marunda) a za radu(jahoda).
    Nejsem odbornik na dorty,udelam za rok tak 2,jsem spise na buchty a cukrovi,ale rada zkousim nove peceni.Tenhle recept predcil me ocekavani,je fakt super,testo se dela perfektne a krem taky:-K
    Na tenhle recept mi dala tip sestra,ze je to ted v cechach hit,ani se nedivim :yes:,kazdy kdo to vyzkousi je na tom urcite stejne jako ja:-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: piškotovy mramorový a čokoládovy korpus dort kuželky slehackovy korpus mramorový dort se šlehačkou dort kuželka mramorovy korpus na dort vláčný korpus velký korpus na dorty recepty plech těsto na korpus dortové korpusy vyzkoušené korpus na dort recept vláčný dort dort ve tvaru kuželky dort k druhym narozeninam mramorové těsto recept na korpus dortové těsto mramorové vláčné korpus na šlehačkový dort jak dlouho pečeme korpus vlacny korpus na dort

Zapomněl/a jsem heslo