Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový korpus se šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 169 kJ /
4 582 kcal
Bílkoviny78,47 g
Tuky227,24 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 541 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy541,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 4: Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout. Krok 6: Tmavá šlehačka: Den předem připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a přivedeme k varu. Musí se 30-60 sekund vařit-musí bublat. Pak odstavíme a necháme vystydnout a dáme do druhého dne chladit do ledničky. Krok 7: Svařenou smetanu ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky do hladkého krému asi 5 minut. Ale kontrolujte to, ať nepřešleháte! Krok 8: Světlá šlehačka: Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Krok 9: Korpus rozřízneme na 2x - namažeme a ozdobíme podle fantazie.

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autorky marunda

Tento korpus je neuvěřitelně vláčný, měkkoučký a strašně dobrý. Nikdy tak dobrý korpus jsem ještě nechutnala. Když peču dort, tak už jen tento recept. Čím odleželejší tím lepší. Pošlu i fotku dortu, který jsem pekla synovi ke druhým narozeninám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový korpus se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QL0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový korpus se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QL0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Renca: to jsem ráda :-8

Vyyyyyborny korpus

Dovolila jsem použít Tvůj recept na korpus a krém byl nastavený máslový-pudinkem.Super!!!;-):-K

diki za recept ja sem delala vždicky jiny testo ale tet skusim toto vypada moc dobře ;-)

Evickaovecka:že jo? Já už jiný nedělám. Jsem ráda, že chutnal. Díky :-)

opravdu strašně moc dobrý korpus ,mockrát děkuji za inspiraci :yes:

Nádhera!:-K +bod:yes:

báječný dorty :-p:-):-K

marunda: určitě vyzkouším, díky moc.;-)

Jani určitě jde, je vynikající. Udělej ho o den dřív a až vychladne, tak ho dej na plech a i s plechem do igelitového pytlíku. On krásně zvlhne a pak s ním další den pracuj, uvidíš, že bude vynikající. Dělám to tak pořád, když peču ty moje dorty. Pak dej vědět, jak chutnal

Petro, lze vynechat kakao, kdybych chtěla dort světlý?

no tak vidíš, jen je nech lámat si hlavu. Taky jsem koukala, když jsem to našla na netu. Vypadá to moc hezky, když se to rozkrájí. Tak supr.

marunda:dort moc chutnal,jen se po nem zaprasilo :-D:-K
samozrejme,nekteri si lamali hlavu jak se to dela,aby byl tak pekne mramorovy :-)
mam ted jasno co budu priste zase pect;-)

Jituš, tak to mám radost i za Tebe. A chutnal? Mně chutná nejvíc, ale peču ho často, tak už ho moc nemusím, zkouším jiné. Někdo třeba zase neumí buchty, nedá se nic zkazit, když je dobrý recept, tak Tě na vše navede.

Holky moc vam dekuji,za recept(marunda) a za radu(jahoda).
Nejsem odbornik na dorty,udelam za rok tak 2,jsem spise na buchty a cukrovi,ale rada zkousim nove peceni.Tenhle recept predcil me ocekavani,je fakt super,testo se dela perfektne a krem taky:-K
Na tenhle recept mi dala tip sestra,ze je to ted v cechach hit,ani se nedivim :yes:,kazdy kdo to vyzkousi je na tom urcite stejne jako ja:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
piškotovy mramorový a čokoládovy korpus, dort kuželky, slehackovy korpus, mramorový dort se šlehačkou, dort kuželka, mramorovy korpus na dort, vláčný korpus, velký korpus na dorty recepty plech, těsto na korpus, dortové korpusy vyzkoušené, mramorové těsto, korpus na dort recept, dort ve tvaru kuželky, vláčný dort, dort k druhym narozeninam, recept na korpus, dortové těsto mramorové vláčné, korpus na šlehačkový dort, jak dlouho pečeme korpus, vlacny korpus na dort

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, šlehačka, ztužovač

Přidat fotografie receptu