Lehoučký mandlový cheesecake

Suroviny dortová forma (23cm)

Korpus:
100 g mandlí (já dala loupané)
100 g sušenek (já dala "anglické sušenky" zn. Albert)
4 lžíce mléka
Náplň:
300 g bílého jogurtu (Hollandia)
200 g tvarohu (nízkotučný funguje, ale lze i tučnější)
100 g moučkového cukru
40 g vanilkového cukru
špetka soli
2 celá vejce
2 rovné lžíce mandlového aroma (i méně)
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené pečícím papírem), trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky.

  2. Na 180°C zapéct 15 minut, pak nechat vychladnout, pak fouknout formu na chvilku do mrazáku.

  3. Předehřát včas troubu a umístit do ní plech/pekáč s horkou vodou - nad toto pak mřížku a na ni posléze formu s korpusem a náplní.

  4. Náplň: Smíchat postupně všechny ingredience (ne šlehačem, stačí ručně), nakonec škrob. Nalít na korpus a péct: 15 minut na 180°C, pak snížit na 130°C dopékat 60 minut.

  5. Cake by měl zůstat světlý, ve středu se může ještě lehce třást. Nechat vychladnout při pokojové teplotě, pak ještě ideálně přes noc vychladit v ledničce.

Poznámka od kuchařky

www.madlinakuchyne.blog.cz

Je to naprosto vynikající a téměř dietní dezert!!! Korpus bez másla (sušenky byly taky spíš sušší) mě doslova nadchl!

Pozor na mandlové aroma - pro někoho by to mohlo být příliš výrazné, pro jistotu dejte méně.

VYCHYTÁVKU s pečením cheesecaku ve SKORO-vodní lázni jsem dělala poprvé a je to bomba! Tvarohová vrstva je pak krásně krémová. Ideálně by to mělo být tak, že se celá forma vodotěsně obalí alobalem a postaví přímo do pekáče s vodou, ale nechtěla jsem riskovat, že to neobalím pořádně a pak se to celé rozmočí... Mělo by to jít upéct i bez vody v troubě, ale je to opravdu rozdíl, však to zkuste ;-)

Komentáře k receptu Lehoučký mandlový cheesecake

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezké:-K:-p+:yes:Jednou bych chtěla ochutnat:-*(na pečení jsem levá:-O):-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Kanyla:Kamči, dám na Tvé doporučení:-D:-D:yes: alobal je silný na grilování a má šířku 38 cm(měřeno 21.38, krejčovským centimetrem):-D:-D ale už nevím, kde jsem ho kupovala:-(

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    senky: Cheesecaky doporučuju všem deseti (anebo rovnou dvaceti:-D) co se týká alobalu - podle mě tak široký neexistuje, ale jestli jo, nechám si poradit, kde ho sehnat ;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Stále jsem se k vyzkoušení cheesecaku neodhodlala, ale toto mě fakt velmi láká:yes::yes: Ve vodní lázni jsem nedávno pekla tvarožník a byl skvělý;-) mám sice jednu formu i neotevírací, ale tu otevírací bych asi ještě posadila do většího kruhu toho silného alobalu:-p pro jistotu;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkný :yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • rebeka rebeka

    tu vychytávku s "pečením" ve vodní lázni.. to už jsem někde četla, ale dosud nezkusila.. tvůj recept je hezký, hned bych si klínek dala ke kávičce:-8:-);-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dietní cheesecake mandlový cheescake fitness cheesecake cheesecake z jogurtu korpus dietní cheesecake recept dietní cheescake cheesecake do skleničky anglický cheesecake korpus na cheesecake dietní korpus cheesecake jogurt cheesecace mandlovy korpus cheese cace cheese kake chese kake cheescake z mandlové mouky cheesecake top recepty cheesecake dietni