Kološvarské zelí :)

pajuska123 Kuchař: pajuska123

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

Perkelt:
300 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
1 středně velkou cibuli
1 lžíci mleté sladké papriky
1 malý rajský protlak
2 stroužky česneku
sůl
pepř
100 g anglické slaniny
1 sáček kyselého zelí
100 g rýže
1 nožka paprikové klobásy
1 zakysanou smetanu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme perkelt. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme.

  3. Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi. Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě, asi na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kološvarské zelí :)

  • oring oring

    S&S: kopr nedávat a odkaz neexistuje ????

    Odpovědět

  • hajaveta hajaveta

    :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: super, moc chutnalo, děkuji za recept... :-)

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Nedávno jsem ho dělala a bylo luxusní návštěva se mohla utlouct,jak jim to chutnalo,díky za recept.Máte pravdu Drobku,žádná konzerva,ale normální perkelt,ani bych to nezkoušela uvařit,natož jíst.:-)

    Odpovědět

  • S&S S&S(neregistrovaný)

  • Betyna Betyna

    :yes: miluju koložvárské zelí, dělám stejně jen s tím rozdílem, že používám mleté maso místo krájeného. +1

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Blahopřeju. I když jsem se před časem zapřisáhl, že sem komentáře psát nebudu, teď musím.:-p
    Krásně a přímo pravé a originální, jak pravé kološvárské zelí má být. :-K
    Uvařit perkelt, žádné vepřové nebo guláš z konservy. Já vím co jsou to zkratky a sám je dělám, ale to co vznikne kološvár je jen podle jména.:-O

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Tato vynikající pochoutka byla před více než 40 lety běžně k dostání v obchodě jako konzerva :-O a na rozdíl od dnešních hnusných konzerv byla výborná :-p. +1:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

    To je vynikající:yes:ukládám:-p:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kološvářské zelí kološvárské zelí s rýží kološvárské zelí recept recept na kološvárské zelí koložvárské zelí kološvárské zelí recepty recept kološvarské zelí recepty kološvárské zelí nové zelí recept naložené zelí kolšvárské zelí kološvár zelí nové zeli recepty ze zelí zelí recept kolozvarske zeli recept kološvarské nové zelí recepty kološvárské zelí - recept