Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvarské zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pajuska123

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s masem, rýží a samozřejmě i pikantní tradiční klobáskou v zakysané smetaně je výborné a syté jídlo.

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 930 kJ /
2 134 kcal
Bílkoviny104,72 g
Tuky143,02 g
Vláknina9,66 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 3,66 g
Sůl8,73 g
Sacharidy104,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme perkelt: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 2: Uvaříme rýži dle návodu. Krok 3: Naložené zelí podusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme. Krok 4: Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi. Krok 5: Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě na cca 200 °C.

Zveřejněno 7. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvarské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNoM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvarské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNoM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc nám chutná i s mletým masem a bez rýže a přikusovat k tomu chleba.

S&S: kopr nedávat a odkaz neexistuje ???? Jinak velmi dobré. Místo masa dle receptu použito maso podle https://www.toprecepty.cz/recept/33939-kruti-a-kur...

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: super, moc chutnalo, děkuji za recept... :-)

Nedávno jsem ho dělala a bylo luxusní návštěva se mohla utlouct,jak jim to chutnalo,díky za recept.Máte pravdu Drobku,žádná konzerva,ale normální perkelt,ani bych to nezkoušela uvařit,natož jíst.:-)

Dobré,ale přidat čerstvý kopr.http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-...

:yes: miluju koložvárské zelí, dělám stejně jen s tím rozdílem, že používám mleté maso místo krájeného. +1

Blahopřeju. I když jsem se před časem zapřisáhl, že sem komentáře psát nebudu, teď musím.:-p
Krásně a přímo pravé a originální, jak pravé kološvárské zelí má být. :-K
Uvařit perkelt, žádné vepřové nebo guláš z konservy. Já vím co jsou to zkratky a sám je dělám, ale to co vznikne kološvár je jen podle jména.:-O

Tato vynikající pochoutka byla před více než 40 lety běžně k dostání v obchodě jako konzerva :-O a na rozdíl od dnešních hnusných konzerv byla výborná :-p. +1:yes:

To je vynikající:yes:ukládám:-p:-K

Tématické fráze:
kološvářské zelí, kološvárské zelí s rýží, kološvárské zelí recept, recept na kološvárské zelí, koložvárské zelí, kološvárské zelí recepty, recept kološvarské zelí, recepty kološvárské zelí, nové zelí recept, naložené zelí, kolšvárské zelí, kološvár, zelí, nové zeli, recepty ze zelí, zelí recept, kolozvarske zeli recept, kološvarské, nové zelí recepty, kološvárské zelí - recept

Suroviny:
plecko vepřové, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, česnek, sůl, pepř mletý, slanina anglická, zelí kysané, rýže, smetana zakysaná, sůl, klobása papriková

Přidat fotografie receptu