Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

Merylas Kuchařka: Merylas

8 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
200 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g hery nebo jiného tuku
3 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry
Ovoce na povrch:
350 - 400 g červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
0,5 lžičky mleté skořice
Na mísu remosky:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
    V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
    Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
    Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti.

  2. Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
    Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.

Poznámka

Recept je vhodný pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.

Můžeme použít i jiné druhy ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 248 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rybízová bublanina pečeme v remosce recepty remoska recepty bublanina z remosky rychlá bublanina bublanina do remosky pečená bublanina z hery rybizova buchta v remosce recepty do remosky top recept bublanina top recepty merylas bublanina pecena buchta bublanina recepty pro remosku rychlá bublanina z remosky rybízová buchta z remosky rychlá ovocná buchta recept na pecenou bublaninu ribezlova buchta top recepty bublanina merylas nadychana bublanina s brusinkami