Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Recept ještě nebyl hodnocenTrhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, poté přidáme všechny ostatní přísady. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou, nebo jinou polevou.
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Banány rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, kefír, olej a promícháme. Přisypeme zbytek surovin a pořádně prošleháme.Čokoládu nakrájíme na kousky a nakonec ji vmícháme do…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí…
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu, a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na…
Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme…
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Mrkev si nastrouháme nadrobno, přidáme ananas (množství si každý zvolí sám, podle chuti), citrón smícháme s cukrem a zalijeme asi 1 deci vody a zalejeme již připravenou…
Chleba namočíme do mléka. Maso smícháme se všemi surovinami a důkladně promícháme. Nejlépe nakonec vezmeme maso do ruky a párkrát s ním bouchneme do misky. Krásně se…
Křehké těsto se šťavnatými jablky vás uchvátí dostupnými surovinami i jednoduchou přípravou. Výsledný jablečný koláč ovšem chutná jako z té nejlepší kavárny či cukrárny.
Křehké těsto se šťavnatými jablky vás uchvátí dostupnými surovinami i jednoduchou přípravou. Výsledný jablečný koláč ovšem chutná jako z té nejlepší kavárny či cukrárny.
Cibuli nakrájíme na drobno. Fazolky uvaříme v osolené vodě tak cca 8-10 min. do změknutí. Přendáme je do ledové vody, prudce zchladíme a nakrájíme na libovolné tvary.…
Dětmi milované donuty si můžete upéci sami doma a to i ve zdravější verzi, než je původní smažená. I pečené v troubě jsou nadýchané a křehoučké. Zdobit si je můžete dle…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí…
Štrúdl plný nastrouhaných jablíček, co doplní drobné rozinky a špetka skořice. To není sen, to je jedna z klasik naší sladké kuchyně. Babí léto si snad nikdo bez štrúdlu…
Štrúdl plný nastrouhaných jablíček, co doplní drobné rozinky a špetka skořice. To není sen, to je jedna z klasik naší sladké kuchyně. Babí léto si snad nikdo bez štrúdlu…
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to…