

Salát z kysaného červeného zelí
Suroviny
- 500 g kysaného červeného zelí
- 200 g zakysané smetany
- 2-3 lžíce majonézy
- jarní cibulka
- kukuřice (v plechu)
- sušené brusinky
- sůl
- pepř
- cukr
Postup přípravy receptu
Zelí slijeme, vymačkáme šťávu a překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme, kukuřici scedíme.
Všechno společně promícháme a dochutíme. Necháme uležet. Salát se může podávat jako přílohový, třeba ke grilovanému masu nebo s pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z kysaného červeného zelí
-
Vypadá to moc dobře
-
Je to prostě šmakuláda. Jestli z Hané nebo z Brd hlavně, že to šmakuje.
-
No on to v podstatě Hanácký salát je, vylehčený zakysankou, a s brusinkami a kukuřicí. Tím to rozhodně nechci hanět, naopak, hanácký salát miluju a toto je vylepšená kombinace, líbí se mi to.
-
Mňám, to mi připomíná hanácký salát a ten miluju už od střední školy,kdy mě ho kamarádka naučila jíst. Dodneška ho ráda vyhledávám