Žemlovka z vánočky s tvarohem a sněhem

Suroviny

1 vánočka (kupovaná) nebo 8 rohlíků
mléko podle potřeby
4 vejce (z bílků sníh)
asi 6 jablek
cukr podle chuti
mletá skořice
máslo
rozinky a ořechy
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
cukr podle chuti
2 vejce
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.

  2. V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě chutnější než z rohlíků ). Zapékací mísu vymazanou máslem poklademe namočeným pečivem. Oloupaná jablka zbavená jadřinců rovnoměrně rozložíme na pečivo. Posypeme cukrem, mletou skořicí, rozinkami a ořechy. Na jablka rozprostřeme ušlehaný tvaroh a poklademe další vrstvou namočeného pečiva. Zbytkem mléka polijeme žemlovku, poklademe kousky másla a na povrch rozetřeme sníh z bílků. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova. Před podáváním žemlovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu Žemlovka z vánočky s tvarohem a sněhem