

Chleba jako z pekárny
Suroviny 2 ks
- 4 hrnky hladké mouky
- 4 hrnky žitné mouky
- 8 polévkových lžic octu
- 3 čajové lžičky soli
- kmín
- kvásek
- 2 hrnky teplé vody
- 3 malé sáčky sušeného droždí
- trošku cukru
- mouka
- nakonec trochu mouky na plech
Postup přípravy receptu
Do větší misky si dáme obě mouky, sůl, kmín a pořádně promícháme, aby se to spojilo. Doprostřed si uděláme malý důlek, kam potom vlijeme hotový kvásek a kolem dokola si vařečkou uděláme 8 malých důlků, kam si dáme ocet.
Nafotila jsem příklad, je to moc jednoduché, do každé dírky si dáme 1 polévkovou lžíci octa a tak jich budeme mít celkem 8. Až bude kvásek hotový, vlijeme do mouky s octem a klasicky zahněteme.
Když budete mít tužší těsto, tak jenom přidejte trochu teplé vody do těsta a zadělejte. Pak nechte kynout, až bude těsto vykynuté, tak si na vále udělejte 2 šišky, dejte na pomoučněný plech a nechte ještě aspoň 20-30 minut kynout.
Před tím než dáme chleba do trouby potřeme vodou a dáme péct. Já dávám na 180°C asi tak na 20-30 minut (poznám podle barvy vrchu). Chléb je moc dobrý a jednoduchý, zdá se složitý, ale není.
Poznámka od kuchařky
tenhle chleb mi pripomina moji krasnou zem, kde jsem kdysi zila, tak ho pecu s velkou laskou a chuti..Tady u nas, kde ziju, maji jen toustovy chleb, je to muj recept od jedne pani, ale upravila jsem si ho podle sebe.. Doufam, ze ho zkusite, taky fakt stoji za to...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chleba jako z pekárny
-
ukládám a vyzkouším
-
Tak
jsem ho vyzkoušela,a je fakt jednoduchý a výborný.
-
Vypadá moooc pěkně
!!!
-
Helen jsem moc rada ze vam chutnal ja taky nejim ten toustak je to jako papir
diky moc me to potesilo
-
Zdravim,
tak jako ja jsem v zemicce,kde se prevazne prodava a konzumuje toust.chlebikVas recept jsem vyzkousela a musim rict,ze je vyborny,opravdu ho budu pect casto
Moc dekuji.Mejte se
-
Jo tak tenhle chlebik chutna opravdu vyborne,lepsi nez z obchodu.Vyskousejte
-
-
jinak moc dekuji za bodiky
-
jo hr je hrnek ale to jsem napsala
-
suzanna ježkovy oči, děkuji, nejsem já blb?
-
Jani, nejsem autorka, ale HR bude asi hrnek
teda aspon jsem to tak pochopila.
-
jani,já bych si tipla..hr..hrnek
ale nejsem autor,nevím
-
Jéé, krásný chleba, ale co je to HR?
Hrst?
-
krajíc tam je
a parádní
a jak voní
až sem
-
mel tam byt i krajic ale s nejakeho duvodu se to tam u tech fotek neukazalo ale muzu poslat kdo bude chtit videt vysledek ..