Kynutý slaný závin

Sandravoj. Kuchařka: Sandravoj.

Doba přípravy: 2h 8 porcí Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
špetka soli
1 kostička kvasnic
špetka cukru
150 ml vlažného mléka
3 lžíce oleje
Dále:
šunka od kosti
anglická slanina
4 cibule (nakrájíme na proužky a osmažíme)
uzený plátkový sýr
kečup
1 vajíčko
kmín a sezamová semínka na posypání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme se špetkou solí. Uděláme kvásek z kvasnic,150 ml vlažného mléka a z cukru a necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do mouky se solí, přidáme olej a vypracujeme těsto. Hotové těsto poprášíme hladkou moukou a necháme 1 hod kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na placku. Placku uprostřed potřeme kečupem, na kečup dáme slaninu, na ni osmaženou cibulku, uzený plátkový sýr a šunku. Zabalíme závin, potřeme vajíčkem a navrch posypeme kmínem a sezamovým semínkem. Necháme ještě 10 min kynout. Dáme na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180°C cca 20 min.
    Pokud nemáme horkovzdušnou troubu, pečeme na 200°C asi 30 min.

Poznámka

Závin je vynikající, peču vždy ze dvou dávek, protože z jedné dávky je pouze jeden závin a to nám rozhodně nestačí, vždy se po něm hned zapráší. Dobrou chuť!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý slaný závin

K receptu nejsou žádné komentáře.