Hovězí srdce v rajčatech

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 90-120 minut (podle masa) 4 porce Pokrmy z vnitřností 13 názorů

Suroviny

hovězí srdce (pokud je velké stačí 1/2)
1 cibule
1 čerstvá paprika
3 rajčata
1/2 bulvy většího celeru
2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
1 lžíce mleté papriky
3 stroužky česneku
1 dcl červeného vína (nemusí být)
olej
1 lžíce pažitky
hotová jíška
1 lžíce cukru
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce nakrájíme na plátky, které rozklepeme paličkou, opepříme a osolíme.

  2. Dále si nakrájíme cibuli nahrubo, paprika celer na proužky, rajčata na kousky, česnek na plátky.

  3. Na oleji osmažíme cibuli, když zesklovatí, dáme plátky srdce, opečeme je z obou stran a nejprve dusíme přikryté ve vlastní šťávě, do které přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, až pak přidáme vodu, (ne moc)a dusíme dál.

  4. Asi tak v polovině dušení, kdy srdce už měkne, nasypeme pokrájenou zeleninu, papriku, rajčata, celer, česnek a nasekanou pažitku a dusíme až je srdce měkoučké.

  5. Potom doladíme kečupem, vínem, cukrem, dosolíme a ještě chvilku povaříme.

Poznámka

Takto jsem si to naplánovala s hovězím masem a omylem jsem rozmrazila hovězí srdce, ale nic to nezměnilo na výborné chuti.

Jako přílohu jsem udělala Španělskou rýži s hráškem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí srdce v rajčatech

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko:yes:suprovka:yes:kupujeme víc vepřové,než hovězí,ale tento receptík určitě bude i u nás:yes::-D+1a ukádám si:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lusindo, potěšila si mě a díky za pěknou fotku;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Recept ukládám, jen vyzkouším s hovězím, vnitřnosti moc nemusíme.Bibi bodík za super šťávičku a rýžičku, to my rádi(a už to o nás všichni ví)...:-*

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Vynikající:-p,jen jsem použila srdce z divočáka a nakrájela na kostky:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    To vypadá lákavě ,já srdce nemusím,ale manžel ano,tak ukládám.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibi, i omyl se někdy vyplatí, viď? :-D:-p, škoda, že to srdíčko nemůžu právě kvůli dně..., ale zas si myslím, že jednou za čas a jen kousíííínek...:-8:-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ja vnitrnosti teda moc nemusim, ale to tvoje srdecko vypada taaaak kraaaasne.:yes:6:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Když jsem viděla recept na hov.srdce, tak jsem to tipovala na Mirču;-), ale Bibi - vypadá to moc pěkně:yes::yes:. Hov. srdce je další meta, kterou jsem ještě nezdolala. No uvidíme. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No jooo, zase to kype z talíře, kdo by to mohl asi být? A joooo, Bibi!!!!:-D:-)) Miluji tvoje recepty, Jani;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, hovězí srdce můžu na jakýkoliv způsob:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +3

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bibi - srdéčko je naše srdeční záležitost :-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Otíku, to máš sice pravdu, taky je miluju, ale při častém konzumování nám mohou vyvolat DNU (ukládání kyseliny močové v kloubech-nesmírně bolestivá záležitost),to jen tak na okraj, aby si byl v obraze;-):-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Vnitřnosti nemají chybu. A tohle vypadá mňamózně.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí srdce srdce z divočáka hovězí srdce recept hovezi vnitrnosti hovězí srdce na divoko srdce z divocaka recept vnitřnosti z divočáka vnitřnosti divočáka recepty hovězí srdce hovězí srdce recepty hov.srdce recepty recept hovězí srdce pokrmy z divočáka divočák vnitřnosti hovězí srdce cena recepty na hovězí srdce kuchař ví hovězí srdce na smetaně divočák srdce recepty srdce z divocaka priprava hov.srdce jak ho uvařit

Zapomněl/a jsem heslo