Datlové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenDatlové kuličky můžete připravit jako sladké nepečené cukroví na poslední chvíli, ale také kdykoliv v průběhu roku. Kuličky jsou přirozeně sladké a příjemně voní po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,14 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 56,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Datlové kuličky můžete připravit jako sladké nepečené cukroví na poslední chvíli, ale také kdykoliv v průběhu roku. Kuličky jsou přirozeně sladké a příjemně voní po…
Vánoční chlebíček ocení ti, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje dost cukru. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na…
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Ochutnejte toto cukroví inspirované arabskou kuchyní. Těsto je ovoněné růžovou vodou a náplň tvoří datle, máslo a aromatické koření. Cukroví můžete tvarovat speciálními…
Čokoládový salám je delikatesa, která dodá svátečnímu stolu sladkou a originální tečku. Kombinace kvalitní čokolády, sušeného ovoce a ořechů, nejen krásně vypadá, ale i…
Nepečené kuličky jsou sladké díky datlím a plné zdravých tuků z oříšků a semínek. Jsou snadné na přípravu, nepečené a plné zdravé energie. Můžete si je připravit jako…
Raw kuličky jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít na vánočním stole i lehčí variantu cukroví. Nepečená dobrota z datlí, ovesných vloček a vlašských ořechů potěší…
V nejednom cukroví potřebujeme jen žloutky a bílky se nám pak hromadí v lednici. Právě na jejich spotřebování je tenhle kokosový chlebíček ideální. Je jednoduchý,…
Marokánky jsou vláčné placičky plné sušeného ovoce a oříšků. Spousta z nás je zná z výlohy cukráren, ale jsou také skvělým vánočním cukrovím. Připravte si je i vy doma…
Veganské raw kuličky jsou plné rychlé energie. Potřebujeme na ně hlavně datle, které je osladí, oříšky, které jim dodají tuky a vločky, které dodají zdravé sacharidy.…
Spojení šťavnatých datlí a výživných ovesných vloček vytváří skvělou alternativu ke klasickým sušenkám. Ideální k rychlé snídani, na cesty nebo jako malé pohoštění k…
Datlové kuličky ze čtyř surovin jsou velmi snadné na přípravu a jistě budou vítaným zpestřením každé oslavy. Jednou z důležitých surovin je totiž rum. Ten spolu s…
Datlová pomazána má díky datlím a kari orientální nasládlou a pikantní chuť. Dá se použít na jednohubky nebo podávat dip k nakrájené zelenině. Pokud rádi zkoušíte nové…
Nepečené cukroví se díky své jednoduché přípravě stává víc a víc oblíbeným. Ovocné kuličky ze sušených datlí, fíků, meruněk a švestek, obalené v kokosu můžete…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Datle vypeckujeme, dáme do misky a zalejeme mlékem. Misku s mlékem a datlemi dáme asi na pár minut ohřát do mikrovlnky (nebo datle necháme přes noc v teplém mléce) aby…
K vánočním svátkům patří spousta různých sladkých dobrot. Ty nepečené se těší velké oblibě pro svou velice snadnou a rychlou přípravu. I tak jednoduchá záležitost jako…
Troubu předehřejeme na 180°.V míse promícháme ovesné vločky, mouku, kakao, vanilku a semínka.Do mixéru dáme máslo, datle a mléko a rozmixujeme na jemný krém.Datle jdou…
Kořeněná kombinace těchto nepečených kuliček bude imponovat zejména dospělé části osazenstva. Datlový základ doplní višňová zavařenina, rum a vanilkový cukr, který…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Mandle necháme namočené přes noc, ráno oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Datle rozmixujeme s trochou vody (asi čtvrt šálku) na jemnou kaši a přidáme skořici.…