Houbový kuba se sušenými rajčaty

barborakitchen Kuchařka: barborakitchen

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

kroupy
čerstvé nebo sušené houby
sušená rajčata
uzené tofu
olej
cibule
česnek
bylinky - tymián, kmín, majoránka
lahůdkové droždí
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kroupy podle návodu, většinou to zabere +- 20 minut. Já dávám kroupy vařit do osolené vody s kapkou olivového oleje.

  2. Mezitím pokrájíme houby a cibuli.

  3. Necháme cibuli trochu zezlátnout a poté k ní přihodíme houby. V případě, že budete používat sušené, je třeba je dostatečně dlouho před přípravou namočit!

  4. Poprášíme kořením, místo klasické soli můžeme použít černou, houby pak dostanou vaječnou chuť.

  5. Necháme pod pokličkou chvíli dusit, podlévat můžeme vodou z krup, aby se houby nepřipálily.

  6. Přidáme ještě hrst najemno nakrájených sušených rajčat s trochou oleje z nich a prolisujeme pár stroužků česneku.

  7. Až budou houby změklé, vypneme plamen, dochutíme podle potřeby solí, pepřem a lahůdkovým droždím a promícháme s kroupami.

  8. A nahoru příjde ještě chrumky uzené tofu! To vytvoříte jednoduše tak, že kostičky hodíte do rozpálené pánve s olejem a přiklopíte pokličkou. Občas prohrábnete, aby se tofu nepřipálilo, po cca 5-8 minutách je hotovo.

Poznámka

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový kuba se sušenými rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept kroupy se sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo