Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit kroupy podle návodu, většinou to zabere +- 20 minut. Já dávám kroupy vařit do osolené vody s kapkou olivového oleje.
Krok 2: Mezitím pokrájíme houby a cibuli.
Krok 3: Necháme cibuli trochu zezlátnout a poté k ní přihodíme houby. V případě, že budete používat sušené, je třeba je dostatečně dlouho před přípravou namočit!
Krok 4: Poprášíme kořením, místo klasické soli můžeme použít černou, houby pak dostanou vaječnou chuť.
Krok 5: Necháme pod pokličkou chvíli dusit, podlévat můžeme vodou z krup, aby se houby nepřipálily.
Krok 6: Přidáme ještě hrst najemno nakrájených sušených rajčat s trochou oleje z nich a prolisujeme pár stroužků česneku.
Krok 7: Až budou houby změklé, vypneme plamen, dochutíme podle potřeby solí, pepřem a lahůdkovým droždím a promícháme s kroupami.
Krok 8: A nahoru příjde ještě chrumky uzené tofu! To vytvoříte jednoduše tak, že kostičky hodíte do rozpálené pánve s olejem a přiklopíte pokličkou. Občas prohrábnete, aby se tofu nepřipálilo, po cca 5-8 minutách je hotovo.
Zveřejněno 27. 7. 2018 18:30
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový kuba se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GOy7
Nejnovější recepty
Podzimní řezy
Přidáno před 5 minutami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 16 minutami
Tortilly s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 1 hodinou
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 2 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 4 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 5 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 15 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 17 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 17 hodinami
Komentáře