Čočková sekaná (vegan)

Suroviny

500 g čočky (může být třeba mix zelené a červené)
5-10 žampiónů
1 mrkev
2 cibule
hrstka nasekaných oříšků
lahůdkové droždí
sůl, pepř
3-4 stoužky česneku
majoránka
trocha oleje
2-3 malé lžičky hořčice
2 PL lněného semínka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vaříme do měkka a mezitím na troše oleje opečeme na cibulce žampiony s nastrouhanou mrkví .

  2. Poté smícháme dohromady, přidáme zbytek ingrediencí a umixujeme. Část čočky můžeme nechat bokem vcelku a pak přimíchat, aby byla sekaná víc strukturovaná.

  3. Nasekané oříšky přídáme až po mixování.

  4. Nakonec přimícháme do směsi čerstvou petržel a dáme do formy, vyložené pečícím papírem.

  5. Posypeme ještě navíc lahůdkovým droždím, aby se udělala malá krusta.

  6. Pečeme hodinku na 180 stupňů.

  7. Čočková sekaná se hodí jak na chleba, tak jako hlavní jídlo, třeba s vařenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Komentáře k receptu Čočková sekaná (vegan)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: veganská sekaná čočková sekaná veganská čočková sekaná veganská čočková sekaná recept sekaná z čočky veganská sekana z cervene cocky vegan veganská sekaná z cocky čočková polévka rece recepty čočka sekaná recept veganskká sekaná čočková sekaná s žampióny veganská sekaná recept čočková sekaná s lahůdkovým droždím fazolová, čočková sekaná čočkova sekana a drozdi vegan recept s žampiony