Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
Recept ještě nebyl hodnocenZ odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek.Přidáme…
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Všetky suroviny dáme do DP alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku : šunku nakrájame na malé kocky, pridáme kyslú smotanu a nastúhaný syr a…
Toto lahodné drobné pečivo přináší neodolatelnou kombinaci nadýchaného kynutého těsta s jemnou tvarohovou náplní. S jejich lehkostí a jemností se tyto taštičky stanou…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Ze lžíce mouky, cukru a droždí (+ vlažná voda) necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, špetku soli a postupně přiléváme mléko (těsto musí být nelepivé). Uděláme z něj…
Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar…
Těsto dobře propracujeme nebo uhněteme v domácí pekárně. Těsto by mělo být hladké a nelepí se na ruce, pokud ano přidáme ještě mouku. Těsto rozdělíme na dvě části.Z…
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát …
Těsto za mě udělala pekárna. Pak jsem těsto rozdělila na tři díly a každý rozválela na obdélník. Dva obdélníky jsem potřela máslem s cukrem a kakaem a jeden posypala…
Do pekárny nalijeme vodu,olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce ( malou část si ponecháme na závěrečné potření ), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které…
Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na pět dílů.Z každého vyválíme…
Těsto: Ze všech surovin umícháme těsto a necháme vykynout. Těsto vyválíme na plech, propícháme trochu vidličkou a potřeme olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a mícháme, než se rozpustí. Pak zalijeme cca 10 lžícemi teplého mléka, zasypeme lžící mouky a dáme na 10-15 min na…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vbykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…
Malé rohlíčky z kynutého těsta v ústech krásně křupnou a vy ucítíte chuť dobře okořeněného kysaného zelí. Upéct je můžete jako malé slané pohoštění na oslavu, nebo jen…
Múku dáme do misy, urobíme jamku, do nej nalejeme časť mlieka, dáme cukor a rozdrobíme droždie. Premiešame ( len v mlieku ) a necháme kvások vzísť. Potom pridáme…
Z droždí, mléka a lžičky cukru zaděláme kvásek a necháme asi 15 minut pracovat.Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky a osmažíme je na oleji spolu se sojovou omáčkou,…
Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu…
Brambory si dáme vařit ve slupce a zatímco se budou vařit, rozdrobíme si droždí do vlažného mléka. Po uvaření brambory oloupeme a ještě horké nastrouháme, smícháme…