Vánočka trochu jinak- tvarem.

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: Kynutí 1 a 1/2 hodiny, pečení 1/2 h + tvarování Moučníky , Kynuté 4 názory

Suroviny

Na těsto:
550 g hladké mouky
80 g krystalového cukru
1 kostka droždí
špetka soli
2 vejce
125 g sádla
200 ml mléka
60 ml vody
Na dohotovení :
trochu sádla
2 rozinky
2 žloutky
červené potravinářské barvivo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promíchejte s cukrem, droždím a soli, přidejte vejce, měkké sádlo, vlažné mléko a trochu vody a zadělejte hladké, tužší těsto.

  2. Vyhnětené poprašte moukou a pod folii nechejte vykynout. Jakmile zdvojnásobí objem, vyklopte jej na vál a po přehnětení jej rozdělte na dva díly ( jeden menší a druhy větší).

  3. Z většího bochánku vyválejte tvar hrušky, který přenesete na plech s papírem. Druhý rozdělejte na dva stejné díly a z jednoho vytvarujete kruh jehož povrch potřete sádlem a přeložte ho na půl a nůžkami nastříhejte do podoby proužku a přeneste ho na spodní část plátu na plechu a upravte do podoby vousů a můžete vložit rozinky.

  4. Tvář, včetně bambule potřete po dokynutí rozšlehaným žloutkem a přilepte do potěru rozinková očka.

  5. Druhý žloutek rozmíchejte s červeným barvivem, potřete čepici, kromě bambule, špičku nosu a vytvořte líčka na tváři.

  6. A při 170 st. C upečte. Prvních 15 minut pod listem p. papíru a pak ho odkrytého dopečte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vánočka trochu jinak- tvarem.

Tématické fráze: jak se dela bambule jak se dělá bambule na čepici domácí rozinkova vanočka jak udělat dvojbarevnou bambuli na čepici nejkrásnější vánočka hruškovy recepty vánočka domácí vánočka od hrušky vanocka kruh vánočka