Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou…
Netradiční kynuté chuťovky z batátů podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou. Po vykynutí chuťovky osmažíme. Zaujmou příjemnou nasládlou chutí,…
Zlatavé a voňavé kobližky zmizí ze stolu během chvilky. Místo smažení je upečeme v troubě, díky tomu budou o kousek zdravější. Plníme je marmeládou dle chuti a po…
Sladká snídaně nebo svačina v podobě pohankových lívanců s mandlemi a medem potěší všechny mlsné jazýčky. Lívance jsou kynuté, takže jejich příprava nějaký čas zabere,…
Kvasnice rozmícháme s cukrem a trochou vlažné vody.Vezmeme větší mísu (aspoň na 10 litrů) a dáme do ní mouku, kmín, semínka, zalijeme vodou, přidáme kvásek (nemusí ještě…
Chcete překvapit svou lásku něčím sladkým k Valentýnu? Tyto voňavé smažené vdolečky ve tvaru srdíček by se určitě mohly líbit. Připravte je z kynutého těsta a po…
Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a…
Kardamonovo-kakaové pletence jsou voňavé a nadýchané pečivo, které potěší milovníky sladkých dobrot s jemným kořeněným nádechem. Kombinace aromatického kardamomu a kakaa…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Rohlíky, ke kterým není třeba už nic dalšího podávat. To jsou pivní rohlíčky plněné mletým masem. Ideální pohoštění na rautové stoly, večírky a oslavy. Posypte je kmínem…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Ze škvarků můžeme připravit i jiné dobroty, než jsou klasické škvarkové placky. Tyto dozlatova upečené slané loupáčky jsou pěkně měkké, lákavě voní a škvarky jim…
Kynuté dukátové buchtičky s krémem si zamilují hlavně děti. Nadýchané buchtičky, které v sobě skrývají kousek mléčné čokolády, zalijeme pudinkovým krémem, ozdobíme…
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Nadýchané smažené langoše z kynutého těsta známe asi všichni. Můžeme je ale připravit i v trochu obměněné variantě. Do těsta přidáme nastrouhané vařené brambory a kromě…
Jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo. Podle tradice se pečou na svatou středu a jí za východu slunce na Zelený čtvrtek. Zkuste je upéct podle tohoho receptu,…
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného…
Tradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
Koktejlové minipizzy můžete připravit místo chlebíčků jako pohoštění pro návštěvu, nebo na silvestrovskou party. Kynutí těsta sice zabere nějaký čas, ale pak už je…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Domácí kaiserky z kombinace bílé a vícezrnnné mouky krásně voní kmínem a jsou nadýchané. Jejich příprava není nijak složitá a zvládnou ji i začátečníci. Stačí jen pár…