Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem

Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány brambory před zapečením se sýrem, aby dobře držely tvar a při následném opékání se nerozpadly.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

24. 8. 2023 09:16

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 408 kJ / 2 009 kcal
Bílkoviny111,73 g
Tuky141,98 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 606 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,93 g
Sacharidy59,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace : před 3 roky v restauraci, zkusila jsem podle poznámek a pavé - video na na sociální síti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 9. 2023 11:19

RubyRom: :-)neznám to z Fb ale na youtube je to dobře udělané :-K Zkus a dej vědět :-Kkrásný den

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 9. 2023 11:17

Moanka: :-)děkuji za komentář - ono to vypadá složitě ale popis asi dal víc práce než to udělat - v podstatě jiná úprava brambor zapečených ve šlahačce :-K Krásný den

RubyRom RubyRom

25. 8. 2023 09:46

Tohle jsem už viděla na fb a zaujalo mne to tak, že mám v plánu to udělat.:-K. Máš to parádní:yes::yes::yes:

Moanka Moanka

24. 8. 2023 20:24

Recept se mi moc líbí! 👌 Mám se toho bát? 🤔 Zní to jako “vyšší dívčí”, ale je to krásné a dovedu si představit, že i dobré… 😋

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, sýr gouda, panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř mletý, ghee, cibule šalotka, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, víno bílé, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7rB