Telecí ossobuco s houbami a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenHouby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a předem namočené houby. Vše orestujeme.Vejce rozšleháme a…
Předem namočíme sušené houby.Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek a necháme rozškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a trochu oleje.Orestujeme a přidáme nakrájená…
Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Krupky přeberte, nasypte do síta a důkladně je propláchněte vařicí vodou, pak je nechte okapat.Sušené houby namočte do horké vody, aby nabobtnaly.Cibuli nakrájejte na…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Houby namočíme do studené vody, aby nabobtnaly. Pak je necháme odkapat a vhodíme do hrnce na lžíci rozehřátého sádla nebo másla. Necháme krátce orestovat, pak přidáme…
Cibuľu nakrájaú na drobno opražíme do zlata na oleji. Pridáme vo vode opláchnuté sušené huby, orestujeme a pridáme mletú papriku. Keď sú huby napoly mäkké, zalejeme ich…
Porce kuřat prošpikujeme, nasolíme, posypeme tymiánem a vložíme do pekáče. Na každé stehno dáme plátek másla, okolo poklademe houby na plátky, nakrájenou cibuli a koření…
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme. V hrnci na oleji osmažíme cibuľu, pridáme sušené kvasnice a huby namáčané v troche vody. Cibuľu podusíme, pričom podľa potreby 1-2…
Na másle si osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a pomocí mouky zaděláme jíšku, kterou poté zalijeme potřebným množstvím vody, přidáme bujón (já použila hovězí)a houby.…
Na másle orestujeme cibulku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření (kari, kurkuma, kmín) a chvilku restujeme společně, až začne vonět. Zalijeme vývarem …
Maso nakrájíme na tenké plátky, houby necháme v misce se studenou vodou nabobtnat. V hlubší pánvi na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme plátky masa…
Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Môžeme použiť aj robot, ručný miesič alebo pekáreň. Ak použijeme pekáreň, zvolíme vhodný…
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut. Pár minut před koncem varu…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, papriky, žampiony a rajčata na kousky. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova.Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přisypeme…
Houby namočíme ve vodě. Cibuli najemno nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata křížem lehce…
Sušené houby zalijte trochou horké vody a nechte chvíli rehydratovat. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte v osolené vodě s bobkovým listem do měkka. Poté oloupejte a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Stolování s nejmenšími: Dítě potřebuje kvalitní židličku a nezávadné nádobí
Opravdu je jelení lůj z jelena? Přírodní balzám na rty si můžete vyrobit i doma
Vinobraní v Praze začíná: Za dvě deci burčáku dáte 35 Kč, láhev vyjde na 200 Kč. Zjišťovali jsme na místě, co ještě se nabízí