Králík s majoránkovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 36 názorů

Suroviny

1 naporcovaný králík
100 g másla + 1 PL oleje
2 cibule
150 g slaniny
hrst sušených hub
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
5 kuliček jalovce
2 PL nasekané čerstvé majoránky
hladká mouka na poprášení masa
sůl
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.

  2. V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.

  3. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme.

  4. Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200 C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme.

  5. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 408 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík s majoránkovou omáčkou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    1974andrea: Andrejka, bolo to ozaj výborné. doporučujem vyskúšať aj druhým. :yes:;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    tejaja: Terezko jsem ráda, že si tento recept zkusila, i když, jak píšeš po svém, ale to nevadí, chuťově to muselo být stejné . ;-) A díky za fotku :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vyskúšali sme recept, aj keď musím povedať, že sme si to zjednodušili. Všetko sme dali do pekáčika naraz, nič sa nepredrábalo na sporáku, ale rovno v rúre pieklo. Pred koncom pečenia do toho prišla majoránka a dopieklo sa. Nepoužili sme ani múku, dali sme viac cibule a tá omáčku zahustila dostatočne. Inak vďaka za recept, králik bol výborný. :yes:;-) Fotku prikladám. ;-)

    Odpovědět

  • Jumiram Jumiram

    1974andrea: Andy dobry den. U nas je kraliku vzdy dostatek, jen receptu bylo malo dokud nebyl internet tak jsme meli kralika temer porad na stejno :) Ale dnes mame k obedu tohoto na majorance :) mejte pekne leto Mirka

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jumiram:Jsem moc ráda, že jste si vybrala tuto úpravu králíka, je to opravdu moc dobré, dělám ho tak často ( teda pokud se mi doma objeví nějaký králík :-D ). Díky za zprávu;-):-K

    Odpovědět

  • Jumiram Jumiram

    Dnes jsem zkusila a musím říct, že naprostá dobrota :-) S domácí uzenou slaninou to úplně provonělo a bramborový knedlík jako příloha...vynikající :yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    :yes::yes::yes::yes::yes:Sakra,já bych si dala králíka až bych brečela;-( kde ho vzít a nekrást,myslím toho domácího,ne z krámu,ten mně moc nechutná...mívala jsem zdroj,bohužel vymlátil chov pro prodělečnou činnost:-//

    Odpovědět

  • BarbaraP BarbaraP

    Tééda to je mňamózní recept, krása ;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Bibinka: Bibi, králíka mají stejně jako líčka v Rabbitu v JH
    Jinak tento je velmi fotogenický, hezky se na mne usmívá:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea:Andrejko, já měla naposledy 2 králíky zrovna tak jako ty, sehnala a poslala mi je Naděnka-to jsme si vrzli:-p;-)a od té doby jsem ho ani neviděla:no:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj tak tohle je mňamka:yes::-D králíky mám, ale tu majoránku mi sežrali slimáci:-S no podívám se na trhu, protože čerstvá je čerstvá;-)

    Odpovědět

  • maris maris

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    1974andrea:AHA, AHA . Ale já bral od jednoho pána, když jsem jezdil na chatu z domácího chovu, ale někdy zrovna nebyla ta jedlá velikost a tak jsem zkusil RABBAT a jsou prý tak z domácího chovu /Od farmářů a jen Českých/ . A jsou mnohem levnější. Uvaž. Stojí za to. Mají i králičí ledvinky apod. To je jen na tobě. Ahoj.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Všem vám moc děkuji za tolik zájmu:-K, je to opravdu výborné, kdo zkusí, určitě neprohloupí

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Micácčka mám v mrazáku majoránku na záhoně:-pbude podle tebe:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: králík recepty králík s omáčkou kralik po burgundsku sakra králík výborný recept na králíka recepty z králíka domácího recepty kralik králík z domácího chovu recept kralik domáci omáčky králík obalený v mouce recept na pindu králíka obalíme v mouce recepty z králíka králík s omáčkou majorankova omáčka recept recept na králíka po burgundsku králík s omáčkou recepty omacka z kralika omacky z králíka domácího omacka z králíka domácího

Zapomněl/a jsem heslo