

Králík s majoránkovou omáčkou
Suroviny
- 1 naporcovaný králík
- 100 g másla + 1 PL oleje
- 2 cibule
- 150 g slaniny
- hrst sušených hub
- 3 bobkové listy
- po 5 kuličkách nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 2 PL nasekané čerstvé majoránky
- hladká mouka na poprášení masa
- sůl
Postup přípravy receptu
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme.
Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200 C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme.
Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík s majoránkovou omáčkou
-
1974andrea: Andrejka, bolo to ozaj výborné. doporučujem vyskúšať aj druhým.
-
tejaja: Terezko jsem ráda, že si tento recept zkusila, i když, jak píšeš po svém, ale to nevadí, chuťově to muselo být stejné .
A díky za fotku
-
Vyskúšali sme recept, aj keď musím povedať, že sme si to zjednodušili. Všetko sme dali do pekáčika naraz, nič sa nepredrábalo na sporáku, ale rovno v rúre pieklo. Pred koncom pečenia do toho prišla majoránka a dopieklo sa. Nepoužili sme ani múku, dali sme viac cibule a tá omáčku zahustila dostatočne. Inak vďaka za recept, králik bol výborný.
Fotku prikladám.
-
1974andrea: Andy dobry den. U nas je kraliku vzdy dostatek, jen receptu bylo malo dokud nebyl internet tak jsme meli kralika temer porad na stejno :) Ale dnes mame k obedu tohoto na majorance :) mejte pekne leto Mirka
-
Jumiram:Jsem moc ráda, že jste si vybrala tuto úpravu králíka, je to opravdu moc dobré, dělám ho tak často ( teda pokud se mi doma objeví nějaký králík
). Díky za zprávu
-
Dnes jsem zkusila a musím říct, že naprostá dobrota
S domácí uzenou slaninou to úplně provonělo a bramborový knedlík jako příloha...vynikající
-
Sakra,já bych si dala králíka až bych brečela
kde ho vzít a nekrást,myslím toho domácího,ne z krámu,ten mně moc nechutná...mívala jsem zdroj,bohužel vymlátil chov pro prodělečnou činnost
-
Tééda to je mňamózní recept, krása
-
Bibinka: Bibi, králíka mají stejně jako líčka v Rabbitu v JH
Jinak tento je velmi fotogenický, hezky se na mne usmívá -
1974andrea:Andrejko, já měla naposledy 2 králíky zrovna tak jako ty, sehnala a poslala mi je Naděnka-to jsme si vrzli
a od té doby jsem ho ani neviděla
-
joj tak tohle je mňamka
králíky mám, ale tu majoránku mi sežrali slimáci
no podívám se na trhu, protože čerstvá je čerstvá
-
-
1974andrea:AHA, AHA . Ale já bral od jednoho pána, když jsem jezdil na chatu z domácího chovu, ale někdy zrovna nebyla ta jedlá velikost a tak jsem zkusil RABBAT a jsou prý tak z domácího chovu /Od farmářů a jen Českých/ . A jsou mnohem levnější. Uvaž. Stojí za to. Mají i králičí ledvinky apod. To je jen na tobě. Ahoj.
-
Všem vám moc děkuji za tolik zájmu
, je to opravdu výborné, kdo zkusí, určitě neprohloupí
-
Micácčka mám v mrazáku majoránku na záhoně
bude podle tebe