Žvej - žužu

savlinka Kuchařka: savlinka

Doba přípravy: cca 2 hodinky dle strávníků Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

1 kg vepřové plecko
2 vejce
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
kari (dle vlastního uvážení)
masox
pórek
sušené houby
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. část: 1kg vepřové plecko, lžíce solamylu, 2 vejce, sůl, pepř, kari dle vlastního uvážení a nechat uležet cca hodinku.

  2. 2. část: Připravíme si 1 litr vody, do ní dáme velkou hrst sušených hub a 2 kostky masoxu, povaříme (necháme vychladnout).

  3. A nyní si v pánvičce rozpálíme olej a dáme na to část 1. a prudce opečeme cca 10 minut (často mícháme).

  4. Potom na to nalijem část 2. a přidáme hrst pórku a vše dusíme cca 30 minut.

Poznámka

Příloha dle vlastního výběru, já dělala halušky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žvej - žužu

  • Majka8 Majka8

    Vařím podobné,ale bez hub,kýtu,porek,trochu zázvoru,vajíčka bez bílků,protože solamyl sráží a není to správně pudinkový,dost cibule a koření dle chuti,možné i podlít vínem..doma hodně oblíbené jídlo a hlavně rychlé,někdy ani nenakládám dopředu,jen nechám chvilku v lednici

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Alexiss:;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    rebeka:to si piš bylo to výborné;-)Donesla jsem i dnes do práce a jak jim chutnalo:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    jarda Kadic::yes::yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jarda Kadic: žužu:-D:-D:yes: ať se to jmenuje jak chce, věřím, že si u šavlíčků pochutnali;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    jarda Kadic::yes::yes::yes: souhlas,reagovala jsem prakticky stejně o 2 komentáře níže :-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Mao: Pokud jsi se nevšiml, Savlinka psala Žvej žužu, tak co se čílíš, žádná čína to není, pokud chceš poučovat, tak se zaregistruj a ukaž , co umíš(pokud už nejseš a jenom se bojíš, aby jsi se neztrapnil/a):no:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Alexiss::yes::yes::yes:recept už dělávala moje maminka,když jsem byla malá a já po x letech jsem ho uvařila také:-)).

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    To je debata! Já jsem to pobrala tak,že autorka jídlo uvařila i nazvala podle svého (vždyť "žvej-žužu" snad neznamená nic). Nikde v receptu není ani zmínka o tom,že se jedná o čínské jídlo. Určitě to bude dobré, vůbec jsem to rozpitvávání nepochopila. :-?:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Šavli, hezky barevné to máš a jistě je to dobré, ať se to jmenuje jakkoliv, dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • Mao Mao(neregistrovaný)

    Až to tu ovládnou číňani, zavřou vás za prznění čínského kulturního dědictví.

    Jinak jste zprznila recept na mu-šu - vepřové se zelím a houbami - ovšem s jidášovým uchem, nikoliv s libovolnými houbami. Z koření sem patří zázvor, chilli, česnek a sečuánský pepř.

    O tom jak je to se žvejžužu - viz článek

    http://www.cinsky.cz/index.php?page=comments&id=183&lang=cs

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Tož děvčica,to se ti povídlo toto Švejkovo žužu, já si to uložím a někdy zkusím:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • michalson michalson

    :yes:rychlý recept :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

TIP dne na email

Tématické fráze: zvejzuzu švejžužu žvej žu žu žužu recept žužu švej-ču-žou švejžužu z vepřové kýty švej šu žu čína s jidášovým uchem šuej žužu sveižužu zvej zu zou recepty s jidášovým uchem zvej ču žou žvej-žu-žu recept na žužu vepřové švej ču zu svej zuzu žvej-žužu švej-ču žou recept