Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 2 hodiny 2 porce Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

2 plátky roštěnky asi 1 cm silné
1 střední cibule
hrst sušených hub
1/5 lžíce hladké mouky
100 g pórku
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.

  2. Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.

  3. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.

  4. Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.

  5. Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 077 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

  • sikulka7 sikulka7

    casino: Jé to se mi líbí, jen ať se rozproudí debata studená voda versus teplá !!! Naše babičky to věděly, co a jak se vaří, léčí, a pod. Jenom my jsme to jaksi pozapomněli. Já měla skvělé učitelky - moji babičku a maminku. Některé věci už ani nevím proč, ale dělám je podle nich a říkám si - však ony věděly !!! Zatím se mi to vždy vyplatilo, ale to ukáže praxe. Připojte se do diskuze další, jaké máte zkušenosti s radami těch dříve narozených !!! Jestlipak víte casino, proč se vaří čočka nakyselo a nebo hovězí vývar několik hodin? Já to vím.....Těším se na odpověď !:-8

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K
    Dámy, s tou studenou a horkou vodou jste mě docela pobavily:-D ale teoreticky máte pravdu :-)
    Leč "Šedá je teorie, zelený strom života" ;-)
    Studená voda na vývar je OK:yes: ale tady je to šumafuk, maso stejně pustí šťávu...
    Zatahování se projeví u masa v kuse, ale pokud ho nakrájíte na plátky, tak šťavnatější nebude a nebude, ani kdyby jste se pokrájely :-8

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Kocmax: Děkuju za odpověď. Chápu, že ze zdravotních důvodů nemůžete smažené. Ale pokud chcete mít dobré maso, musíte zalít horkou vodou, aby se uzavřelo a šťáva zůstala uvnitř. Pokud chcete mít lepší vývar, zaléváme studenou. Přeju vám hezký zbytek roku.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    sikulka7: Restované ani smažené jídlo nemůžeme, ze zdravotních důvodů. A teplou vodou podlévám během vaření. Na začátku použiju studenou, protože se udělá silnější vývar a omáčku nemusím dochucovat masoxem.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

  • sikulka7 sikulka7

    Není lepší roštěnky nejdříve orestovat, potom orestovat cibuli a teprve potom zalít vodou a dusit? A když už bych vařila maso bez restování, zalila bych horkou vodou, aby se zatáhlo a bylo šťavnaté. Studenou vodou se zalévá maso na polévku,aby se uvolnilo vše dobré do vody.8-(

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

Tématické fráze: roštěná na sušených houbách roštěná na houbách roštěná omáčka s houbami roštěná roštěná recept susene houby a rostenka rostena houbach roštěná bez mouky roštenky na houby roštená na hubách roštěnky na houbách se sušenými houbami teleci orech recepty recept hovězí roštěná na sušených houbách roštěná bez hub rostenky na susenych houbách roštěná s rajčaty a houbami hovezi se susenymi houbami

Zapomněl/a jsem heslo