Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 7 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky roštěnky asi 1 cm silné
1 střední cibule
hrst sušených hub
1/5 lžíce hladké mouky
100 g pórku
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.

  2. Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.

  3. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.

  4. Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.

  5. Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

  • sikulka7 sikulka7

    casino: Jé to se mi líbí, jen ať se rozproudí debata studená voda versus teplá !!! Naše babičky to věděly, co a jak se vaří, léčí, a pod. Jenom my jsme to jaksi pozapomněli. Já měla skvělé učitelky - moji babičku a maminku. Některé věci už ani nevím proč, ale dělám je podle nich a říkám si - však ony věděly !!! Zatím se mi to vždy vyplatilo, ale to ukáže praxe. Připojte se do diskuze další, jaké máte zkušenosti s radami těch dříve narozených !!! Jestlipak víte casino, proč se vaří čočka nakyselo a nebo hovězí vývar několik hodin? Já to vím.....Těším se na odpověď !:-8

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K
    Dámy, s tou studenou a horkou vodou jste mě docela pobavily:-D ale teoreticky máte pravdu :-)
    Leč "Šedá je teorie, zelený strom života" ;-)
    Studená voda na vývar je OK:yes: ale tady je to šumafuk, maso stejně pustí šťávu...
    Zatahování se projeví u masa v kuse, ale pokud ho nakrájíte na plátky, tak šťavnatější nebude a nebude, ani kdyby jste se pokrájely :-8

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Kocmax: Děkuju za odpověď. Chápu, že ze zdravotních důvodů nemůžete smažené. Ale pokud chcete mít dobré maso, musíte zalít horkou vodou, aby se uzavřelo a šťáva zůstala uvnitř. Pokud chcete mít lepší vývar, zaléváme studenou. Přeju vám hezký zbytek roku.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    sikulka7: Restované ani smažené jídlo nemůžeme, ze zdravotních důvodů. A teplou vodou podlévám během vaření. Na začátku použiju studenou, protože se udělá silnější vývar a omáčku nemusím dochucovat masoxem.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

  • sikulka7 sikulka7

    Není lepší roštěnky nejdříve orestovat, potom orestovat cibuli a teprve potom zalít vodou a dusit? A když už bych vařila maso bez restování, zalila bych horkou vodou, aby se zatáhlo a bylo šťavnaté. Studenou vodou se zalévá maso na polévku,aby se uvolnilo vše dobré do vody.8-(

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

Tématické fráze: roštěná na sušených houbách roštěná na houbách roštěnky na houbách roštěná recept roštěná omáčka s houbami roštěná hovezi se susenymi houbami roštěná recepty houby v tuku roštěnka na sušenych houbach hovězí roštěná na sušených hub roštěná na houbách recept susene houby a rostenka rostena houbach roštěná bez mouky roštenky na houby roštená na hubách roštěnky na houbách se sušenými houbami teleci orech recepty recept hovězí roštěná na sušených houbách