

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 2 plátky roštěnky asi 1 cm silné
- 1 střední cibule
- hrst sušených hub
- 1/5 lžíce hladké mouky
- 100 g pórku
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.
Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.
Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.
Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.
Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)
-
casino: Jé to se mi líbí, jen ať se rozproudí debata studená voda versus teplá !!! Naše babičky to věděly, co a jak se vaří, léčí, a pod. Jenom my jsme to jaksi pozapomněli. Já měla skvělé učitelky - moji babičku a maminku. Některé věci už ani nevím proč, ale dělám je podle nich a říkám si - však ony věděly !!! Zatím se mi to vždy vyplatilo, ale to ukáže praxe. Připojte se do diskuze další, jaké máte zkušenosti s radami těch dříve narozených !!! Jestlipak víte casino, proč se vaří čočka nakyselo a nebo hovězí vývar několik hodin? Já to vím.....Těším se na odpověď !
-
Dámy, s tou studenou a horkou vodou jste mě docela pobavilyale teoreticky máte pravdu
Leč "Šedá je teorie, zelený strom života"
Studená voda na vývar je OKale tady je to šumafuk, maso stejně pustí šťávu...
Zatahování se projeví u masa v kuse, ale pokud ho nakrájíte na plátky, tak šťavnatější nebude a nebude, ani kdyby jste se pokrájely -
Kocmax: Děkuju za odpověď. Chápu, že ze zdravotních důvodů nemůžete smažené. Ale pokud chcete mít dobré maso, musíte zalít horkou vodou, aby se uzavřelo a šťáva zůstala uvnitř. Pokud chcete mít lepší vývar, zaléváme studenou. Přeju vám hezký zbytek roku.
-
sikulka7: Restované ani smažené jídlo nemůžeme, ze zdravotních důvodů. A teplou vodou podlévám během vaření. Na začátku použiju studenou, protože se udělá silnější vývar a omáčku nemusím dochucovat masoxem.
-
:-
-
Není lepší roštěnky nejdříve orestovat, potom orestovat cibuli a teprve potom zalít vodou a dusit? A když už bych vařila maso bez restování, zalila bych horkou vodou, aby se zatáhlo a bylo šťavnaté. Studenou vodou se zalévá maso na polévku,aby se uvolnilo vše dobré do vody.
-