Fenyklová polévka z Avignonu
Recept ještě nebyl hodnocenNeobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 209 kJ / 50 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,35 g |
| – nasycené | 0,11 g |
| – nenasycené | 0,15 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,14 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Barevná směs celeru, paprik a jablek tvoří osvěžující salát plný vitamínů, který díky lehce dochucené smetaně a majonéze zůstává jemný a lahodný. Skvěle poslouží jako…
Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme, mrkev a jablka nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.Všechno dáme do mísy, přidáme sůl a vše…
Z velké úrody jablek a hrušek můžeme připravit výborný ovocný kompot, který přijde vhod v průběhu celého roku. Zpestří různé dezerty, obilné nebo rýžové kaše, ale skvěle…
Masové směsi se zeleninou se těší velké oblibě hlavně pro svoji nenáročnou přípravu a plnou chuť. Směs z krůtího masa, které je dietní a navíc plné bílkovin, se…
Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Pod názvem smoothie se skrývá koktejl ze zeleniny a ovoce, který je doslova nadupaný spoustou zdraví prospěšných látek. Tento koktejl opravdu zasytí na delší dobu a hodí…
Brambory uvaříme ve slupce, pozor na převaření! Po uvaření propláchneme 2x ledovou vodou a oloupeme. Nakrájíme jak se nám líbí... na kolečka, na kostičky, jak kdo chce. …
Krůtí stehna osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na směsi másla a oleje. Jakmile má maso křupavou kůrčičku, přendáme ho do pekáčku a vložíme do trouby,…
Jako první připravíme zálivku. Do mísy nalijeme jogurt, přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř a důkladně promícháme.Zeleninu a jablko očistíme, případně…
Tento ovocno-zeleninový salát se jistě stane vítanou pochoutkou v horkých letních dnech. Vychlazený osvěžující salát si zajisté oblíbíte, neboť jeho příprava je tak…
Šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce patří mezi oblíbenou klasiku francouzské kuchyně. Jemně nasládlou chuť si zamilujete na první sousto. Ideální varianta pro…
Výživný nápoj ve formě smoothie může být jak rychlou snídaní, tak i svačinou. Spojte dohromady různé druhy ovoce, ke kterému přidáte listy baby špenátu a ořechy a…
Do mísy vysypeme kukuřici, zelí natrhané na kousky, pórek nakrájený na kolečka a okurku na půlkolečka, sýr nastrouhaný na hrubém struhadle, jablko na kostičky, šunku…
Jablka a cibuli nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka přepůlíme.Vše dáme do pomalého hrnce, nastavíme teplotu na LOW 7 a vaříme do změknutí.Propasírujeme…
Jáhly spaříme na sítku 2-3x vařící vodou (přelívám je vodou z konvice a mezi každým "přelitím" je ještě krátce propláchnu studenu vodou z kohoutku), dáme do hrnce,…
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší…
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.V pánvi rozehřejeme trochu oleje s jednou lžící másla a kotlety zprudka opečeme…
Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.Vychlazený jogurtový salát…
Exotickou kombinaci chutí najdete v tomto salátu. Česnekem provoněné krevety orestujeme a podáváme je se salátkem z jablka, avokáda, rajčátek a cibule. Samozřejmě nesmí…
Vskutku zajímavou, ale jistě osvěžující a chutnou pomazánku najdeme v tomto receptu. K majonéze přidáme drobně pokrájený ananas, jablko, ořechy a dochutíme. Na čerstvém…
Pečená kuřecí stehna přijdou k chuti kdykoliv. Tahle jsou nejprve dušená ve vlastní šťávě a ke konci doplněná o jablka a olivy. Díky bylinkám má pokrm úžasnou vůni.…