Normandská krůtí stehna

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

2 krůtí stehna
200 g anglické slaniny vcelku
8 šalotek
1 velké zelené jablko
100 ml suchého bílého vína
150 ml vývaru
100 ml smetany ke šlehání
hladká mouka
máslo
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na směsi másla a oleje. Jakmile má maso křupavou kůrčičku, přendáme ho do pekáčku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C. Pečeme doměkka a občas podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme výpek přes maso.

  2. Mezitím připravíme omáčku. V pánvi po opékání stehen ponecháme 1-2 lžíce výpeku, přidáme lžíci másla a opečeme proužky slaniny, plátky oloupaného jablka a poloviny šalotek dohněda. Zasypeme cca dvěma lžícemi hladké mouky, zalijeme vínem, vývarem a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny a vmícháme smetanu.
    Pečené maso obereme z kostí a podáváme na normandské omáčce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Normandská krůtí stehna

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak doufám, že bude chutnat...;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je moc lákavé. Receptík ukládám:-K:yes:..+1

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bohdanko, doufám, že večeře rodinku nezklamala...:-);-)

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Moc dobre,doufam,že bude chutnat i rodince dik

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Budu ráda, když vyzkoušíte - to platí u všech receptů, které jsem vložila...:-). Ale zrovna tohle je opravdu pochoutka...nechválím sebe, recept je prastarý...;-):-)
    Díky za body!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)paráda:yes: a jelikož se mi sestava surovin moc líbí:-p posílám ti boďku;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak tohle mi uteklo - úžasné :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Patricie, děkuju za pochvalu :-). Dlouho jsem tě tu neviděla... To se dělá, takové absence...?! :-D:-D

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ježiš Eli, to je krása. Krůtí maso je můj favorit. Recept pěkný, fotka nádherná. +:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, určitě recept přidej, ať je také v kategorii "králík" (tedy "jiné maso") :-p;-). Magazín Albert si také beru, jsou tam pěkné fotografie, ale tam mi tenhle recept unikl. Připravovala jsem ho podle jídla, které si dala kolegyně k obědu (dala mi ochutnat...:-) ) Vždycky se snažím odhadnout, z jakých surovin a v jakém poměru je to, co mi chutná, uvařeno... :-p
    Za bodíky děkuju a Maris, už se těším na králičí fotku!!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    fiiiiiha....a ja mam veru take chude stehna v mraznicke....ten moj moriak bol asi bezec

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elizo, už včera jsem tady psala dlouhý komentář, jaká je to krása:-)) a v tom začaly problémy, nešlo to odeslat. Takže dnes bez dlouhých keců..plusíík!:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezké a určitě dobré:yes::-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, Ty mně snad čteš myšlenky, či co :-O :-))Já mám naplánovaného na pátek Normandského králíka. Teď nedávno byl recept v magazínu Albert a moc se mi líbil. Není tam ta anglická, trochu jiné poměry surovin, ale jinak v podstatě stejné. Musí to být dobrota a posílám Ti bodík za recept i za fotky ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí stehna recept krútí stehna dobrý recept na krůtí stehna krůtí stehna recepty recepty na kruti stehna krůtí stehno recept recepty krůtí stehna krůtí stehna podle dity p kruti stehno recepty recept krůtí stehna recept na krůtí stehna normandské kuře kruti stehn jak dlouho pect kruti stehna jak dlouho pect kralika pečeme krůtí stehna kruti stehno jak dlouho pect kruti stehno krůti stehna - recept recepty z krutiho stehna

Zapomněl/a jsem heslo