"Apple pie" aneb jablkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké máslové těsto je základem pro tento šťavnatý jablečný koláč pocházející z anglicky mluvících zemí. Náplní se všeobecně nedoporučuje šetřit, jablka totiž dělají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké máslové těsto je základem pro tento šťavnatý jablečný koláč pocházející z anglicky mluvících zemí. Náplní se všeobecně nedoporučuje šetřit, jablka totiž dělají…
V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Čerstvé a voňavé lívanečky vykouzlí úsměv na tváři nejednomu strávníkovi. Vyzkoušejte tyto, které jsou inspirovány chutěmi Vlasty Buriana. Těsto zvláční kefír, chuť mu…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
Vepřová kotleta patří mezi oblíbené druhy masa, je pěkně šťavnatá a připravíme ji během chvilky na pánvi. Podlitá výpekem a potřená jablečným pyré s trochou kari chutná…
Pečené kuře s nádivkou je jedním z tradičních pokrmů. Kuře vytřené česnekem naplníme nádivkou z aromatických tvarůžků, housky a slaniny a upečeme jej spolu s nakrájenými…
Kynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka…
Tento chutný koláč kombinuje skvělý korpus z vloček a lískových oříšků, sladká opékaná jablka a voňavý vanilkový pudink. Navíc při přípravě nepoužijeme žádné živočišné…
Drobné dortíky vypadají krásně na pohled a chutnají skvěle. Podávat je můžeme i jako svačinu na cesty. Těsto je pěkně nadýchané a voňavé, uvnitř najdeme rozinky. Povrch…
Výborný koláček z křehkého těsta, který v sobě ukrývá hned dva druhy náplně. Jedna náplň je tvarohová a druhá jablečná. Upečený moučník potřete čokoládovou polevou a…
Nenáročný nepečený dort plný skvělých jablíček. Je to takový folklor naší kuchyně. Skládaný dort z vrstev dětských piškotů a jablečné směsi s pudingem, která po…
Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je…
Podzimní salát z růžičkové kapusty s jablky a hruškou se bude skvěle hodit ke grilovanému drůbežímu masu, rybě nebo hermelínu. Salát vás nadchne svou barevností i…
Kynuté koláče s jablky a vůní rumu jsou sladkou pochoutkou, která propojuje tradiční české pečivo s jemným nádechem ovoce a aromatického rumu. Nadýchané těsto se krásně…
Pokud hledáte typicky podzimní moučník, právě jste jej našli. Ze šťavnatých jablek můžete upéct tento nadýchaný a vláčný chlebíček. Uvnitř něj najdete také rozinky a…
Tento pokrm je originální kombinací sladkých a slaných chutí, která překvapí a potěší. Šťavnatá jablka, pečená do měkka, krásně ladí s jemně kyselým hlávkovým zelím,…
Krásné podzimní tříbarevné řezy z dýně, máku a tvarohu můžete podávat i u vás doma. Surovin je sice použito trochu více, ale výsledné řezy jsou lahodné a úplně bez mouky…
Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické…