Smažená jablka v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před…
Sladký oběd, odpolední svačina nebo dezert ke kávě, to vše může být žemlovka s tvarohem, jablky a banány. Můžete ji vylepšit přidáním rozinek namočených v rumu, jejichž…
Piškotový korpus plněný náplní z vařených jablek a potřený krémem ze šlehačky, mascarpone a kysané smetany, ozdobený mandarinkami a čokoládovými ozdobami, můžete podávat…
Kysané zelí se řadí mezi potraviny, které bychom měli konzumovat co nejčastěji. Ideálním způsobem, jak toho docílit, jsou různé saláty, které připravíme během chvilky a…
Zdravý moučník, upečený z pšeničné celozrnné a pohankové mouky má tmavší barvu a lehce chutná po oříšcích. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a tu pak posypeme směsí…
Salát, který připravovala oblíbená herečka Naďa Konvalinková v televizním pořadu, má více variant. Zkuste tento, se sladkokyselou zálivkou, plný různé podzimní zeleniny…
Každá rodina má své recepty na jablečné koláče. Tento koláč je plněný krájenými jablky a rozinkami, ochucenými vanilkovým cukrem a zahuštěnými vanilkovým pudinkem. Díky…
K podzimu jistě patří štrúdly a záviny. Jejich přípravu si usnadníme použitím již hotového listového těsta. Jako náplň tentokrát použijeme kombinaci dýně, jablek, kokosu…
Křehké těsto a podušená jablka, zahuštěná pudinkovým práškem a doplněná zakysanou smetanou - to je recept na výborný koláč, který provoní vaši kuchyni máslem a jablky.…
Kynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka…
Tento chutný koláč kombinuje skvělý korpus z vloček a lískových oříšků, sladká opékaná jablka a voňavý vanilkový pudink. Navíc při přípravě nepoužijeme žádné živočišné…
Zdravá snídaně plná vlákniny, vitamínů a minerálů. Ovesná kaše obohacená o spoustu semínek, ořechy a čerstvé ovoce je to pravé, čím nastartovat den. Příprava je…
Drobné dortíky vypadají krásně na pohled a chutnají skvěle. Podávat je můžeme i jako svačinu na cesty. Těsto je pěkně nadýchané a voňavé, uvnitř najdeme rozinky. Povrch…
Výborný koláček z křehkého těsta, který v sobě ukrývá hned dva druhy náplně. Jedna náplň je tvarohová a druhá jablečná. Upečený moučník potřete čokoládovou polevou a…
Saláty z čerstvého zelí jsou super. Suroviny na ně jsou levné, dostupné po většinu roku, chuťově je lze přizpůsobit a zelí má navíc i zdravotní benefity. Příprava je…
Podzimní salát z růžičkové kapusty s jablky a hruškou se bude skvěle hodit ke grilovanému drůbežímu masu, rybě nebo hermelínu. Salát vás nadchne svou barevností i…
Kynuté koláče s jablky a vůní rumu jsou sladkou pochoutkou, která propojuje tradiční české pečivo s jemným nádechem ovoce a aromatického rumu. Nadýchané těsto se krásně…
Jablka v karamelu s mandlemi jsou lahodnou kombinací sladkosti a křupavosti, která dokonale zvýrazňuje přírodní chuť jablek. Karamelový obal dodává jablkům bohatou,…
Tento pokrm je originální kombinací sladkých a slaných chutí, která překvapí a potěší. Šťavnatá jablka, pečená do měkka, krásně ladí s jemně kyselým hlávkovým zelím,…
Krásné podzimní tříbarevné řezy z dýně, máku a tvarohu můžete podávat i u vás doma. Surovin je sice použito trochu více, ale výsledné řezy jsou lahodné a úplně bez mouky…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Sýrovo-kuřecí placičky: Nádherně šťavnaté a na povrchu mírně křupavé placičky jsou úžasně aromatické díky správnému sýru
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Trochu jiná kobliha: Nadýchané jako donuty, křupavé jako croissanty. Znáte sladké cronuty?