Bramborový koláč s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenZajímavý koláč z bramborového těsta uvnitř skrývá šťavnatou jablečnou náplň, která voní po skořici a vanilce. Při přípravě můžeme využít zbylé vařené brambory. Voňavý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zajímavý koláč z bramborového těsta uvnitř skrývá šťavnatou jablečnou náplň, která voní po skořici a vanilce. Při přípravě můžeme využít zbylé vařené brambory. Voňavý…
Bezlepkovou verzi muffinů připravíme snadno z pohankové mouky. Ta je dobrá pro naše zažívání, bohatá na minerály a dodá těstu oříškovou chuť. Vláčné těsto doplní kousky…
Štrúdl z pivního těsta je překvapivě jednoduchý a přitom krásně vláčný a obejde se úplně bez droždí. Zvládne ho i ten, kdo má z kynutého těsta obavy. Se šťavnatými…
Listové těsto je oblíbené pro svou univerzálnost a snadné použití. V tomto receptu z něj během pár chvil vykouzlíte řezy plné strouhaných jablek, piškotů a vláčného…
Palačinky nikdy nezklamou a navíc se dají připravit na spoustu možných způsobů, ať již na sladko či naslano. Vyzkoušejte krásně tenké palačinky z ovesných vloček,…
Sladké řezy jsou lahodným dezertem, který spojuje svěží chuť jablek, jemnost tvarohu a vůni skořice. Tento jednoduchý, ale výborný dezert je ideální pro odpolední…
Jablka i červená řepa patří v naší kuchyni mezi tradiční suroviny. Připravit z nich můžeme třeba snadný salát. Plátky křupavého a osvěžujícího jablka se snoubí se…
Jemně rozmixovaná vařená jablka jsou ideální jako svačina pro děti i dospělé. Rychlá domácí přesnídávka plná vitamínů, která chutná čerstvá i zavařená do skleniček.
Využijte sezónní ovoce a připravte si z něj výborné snídaňové jídlo, které voní podzimem. Tato pečená směs ovoce s ovesnými vločkami, ořechy a perníkem bude chutnat…
Rychlý a jednoduchý koláč bez hnětení a kynutí. Jemná sladkost máku, jablek a vůně , která se line celou kuchyní. Vrstvy které se v troubě promění v jemný a nadýchaný…
Tento čokoládový moučník, vláčný díky vrstvě ušlehané smetany, ve kterém krásně vyniknou jablka a nasekané oříšky, můžete směle servírovat při rodinných oslavách.…
Oblíbený moučník, který v sobě snoubí křehké linecké těsto, svěží tvarohovou náplň a voňavá jablka. Hraběnčiny řezy patří mezi klasiku české kuchyně a na každém stole…
Zdravá a snadná pomazánka z jablek, strouhané mrkve a bílého jogurtu je hotová za pár minut. Můžete si ji bez výčitek dát i s plátkem žitného pečiva jako lehkou večeři.…
Jednoduchý a vláčný moučník, který krásně provoní celou kuchyni. Kombinace šťavnatých jablek a jemného kakaového těsta tvoří lahodnou souhru chutí, která potěší k…
Díky pečení ve vlastní šťávě zůstane maso křehké, náplň se krásně propojí s chutí přísad a koření. Alobal zajistí, že se vše upeče bez zbytečného vysoušení. Jednoduchý…
Marmeláda z pomerančů, meruněk, broskví a jablek je ovocně svěží a zároveň není příliš sladká. Jemnou pikantnost jí dodává kousek čerstvého zázvoru. Skvěle se hodí do…
Vláčné a nadýchané lívance s kypřicím práškem zvládnete připravit během chvilky. Skvěle tak doplní víkendovou snídani nebo letní oslavu s přáteli. Stačí je potřít…
Výbornou a šťavnatou žemlovku připravíte i bez mléka. Ideální varianta pro všechny, kteří se vyhýbají laktóze. Na vymazání formy použijte rostlinný tuk. Jakmile v…
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální…
Voňavý perník s čokoládovou polevou, který je díky jablkům vláčný i druhý den. Je plný ořechů a rozinek, které moučníku dodají zajímavou strukturu. Přineste ho na…
Vepřové nebo mohou být i kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme kari. Na každý plátek rozložíme na plátky nakrájená jablka a strouhaný křen.…
Do pěny utřeme cukr+vanilkový cukr+vajíčka, pomalu vešleháváme olej, za ním mouku promíchanou s práškem do pečiva, sodou a ještě nakonec dáme mléko, kakao,rum a jablka…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Z mouky, másla, cukru a prášků do perníku si vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně "umačkáme". Zakysanou smetanu…