Jablková buchta s podmáslím bez tuku

Suroviny

3,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
500 ml podmáslí
1 lžička jedlé sody
2 středně velká nastrouhaná jablka

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí nalijeme do misky a přidáme jedlou sodu, smícháme a tím se soda aktivuje.
    Pak přidáme vajíčko a promícháme.

  2. Mouku prosejeme do mísy a přidáme, cukr, vanilkový cukr a oloupaná nastrouhaná jablka.
    Podmáslí vlijeme do mísy s moukou a vše dobře promícháme. Vlijeme do menšího pekáče vyloženého pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 st. Teplotu snížíme na 180 st. a pečeme asi 40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a popř. ještě chvíli pečeme.

Poznámka od kuchařky

Do těsta můžeme přidat rozinky, ořechy, sušené brusinky, mandle...dle chuti.

Komentáře k receptu Jablková buchta s podmáslím bez tuku

K receptu nejsou žádné komentáře.