Husa s jablky a saturejkou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

1 husa
sůl
6 jablek
4 cibule
4 snítky saturejky
500 ml zeleninového vývaru
kmín
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Husu naplníme jablky a cibulí (část jablek a 1 cibuli odložíme). Přidáme čerstvou saturejku a otvor pevně zajistíme špejlí.

  2. Husu na povrchu osolíme, pokmínujeme a položíme na křídla v pekáčku. Zbylou cibuli nakrájíme na plátky a poklademe do pekáčku. Husu podlijeme vývarem a přikryjeme alobalem (nebo druhým pekáčkem).

  3. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C, aby nám vznikla křupavá husí pečínka. Během pečení propichujeme husu pod stehny, aby mohl volně odtékat tuk, který dál průběžně odebíráme do nádobky.

  4. Husu přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby vývarem. Přibližně po dvou hodinách odstraníme alobal ( nebo pekáček), přidáme pokrájená jablka, která jsme měli stranou a dál dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím (bílým zelím).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Husa s jablky a saturejkou

  • DÍKY VŠEM:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    máš tu husičku jako malovanou:yes::-D

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Husička je dobrota,:yes::yes::yes::-)) ohromná je taky v šouletu( na Slovácku husacina ze šumajstrem) na topce židovský šoulet s husími stehny:yes::yes:;-):-p:-):-D:-))

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Husu já miluju, krásné vše :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Parááda!!!:yes:

    Odpovědět

  • zizala: to máš pravdu,tento čas by odpovídal,někde jsem četla,že hsuu někdo dělá i přes noc na 70 stupňů a ráno v 10.00. hod pak pokračuje,ale asi bych stejně dělala vrátnou:-))příště si přivstanu a bude to za světla:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    varilamyskakasicku: Když peču husu, začínám už v 8 hodin ráno nebo ještě dřív, abych měla jistotu, že to stíhám ;-) Ta saturejka se mi tam líbí :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: což dobrá Janinko je a byla, ale jen se čas a oběd tak trochu dost protáhl až pomalu do tmy :-D holka se nechala na pekáči docela dlouho opečovávat:-K;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku:Ivi, ta husička je jako malovaná-krásně zlatá a to stehno bych si z toho talíře hned stáhla a zakousla se do něj, až by mi její sádlo teklo po bradě, mňam, husu už jsem dlouho neměla.+5:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jablka dávám, jak k huse i když peču kachnu:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja: já to mám stejně jako Ty, ale u husy dělám výjimku. Dodá výbornou chuť;-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás husa nejede, ale maso s jablky moc rádi, takže :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nemám rada jablká v jedle, na rozdiel od ostatného ovocia. Jedinou výnimkou je husička :-D takže boduješ :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: husa s jablky pečená husa s jablky křupavá husa jak dlouho se dela husa křupava husa s jablky husa plnena pohankou husa na cibuli husy stehna se zelim jabka a hrusky recepty se saturejkou recept křupavá husa recept recept husa na hruskach jak upéct husu s jablkem propichujeme husu peceni krupave husy tncz nova levné recepty ládi hrušky mřížkový koláč husu naplníme cibulí tncz nova levné recepty ládi hrušky kuřecí křídla

Zapomněl/a jsem heslo