Kuřecí plátky pod jablky

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

3 kuřecí plátky
6 plátků anglické slaniny
2 jablka
1 cibule
máslo
hrstička rozinek
5 dkg tvrdého sýra
grilovací koření nebo koření na kuře
lžička kari
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací skleněnou mísu vytřeme máslem, na dno položíme plátky slaniny a na ně okořeněné plátky masa.

  2. Cibuli i jablka pokrájíme na hrubší kostičky, smícháme je s rozinkami a touto směsí zasypeme maso.

  3. Jablečnou směs ochutíme lžičkou kari.

  4. Přidáme několik menších kousků másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péci asi na 45 minut.

  5. Po této době poklici odklopíme, postrouháme tvrdým sýrem a nechápe dopéci asi ¼ hodiny do zlatavé barvy na povrchu. Pozor na rozinky, musí být ve šťávě aby nezhořkly.

    Podáváme s rýží, ochucenou buď kari kořením nebo rozinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky pod jablky

Tématické fráze: kuřecí plátek s jablky kuřecí plátky kuřecí plátky na jablkách kuřecí plátky s jablkem kuřecí plátek s jablkem kuřeci platek na jablkach kuřecí plátek kuřeci s s jablky kuřecí směs s jablky kuřecí plátek s jabkami kureci platky s jabkama kuřecí plátek s jablky a česnekem kuřecí soté s jablky kureci platek na jablcich kruti platky na jablku s rozinkami kuřecí plátek jablkách kureci platek pod jablky vaříme rýži ochucenou jablkem kuřeci plátek se slanin kuřecí soté s jablky, rýže