Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Recept ještě nebyl hodnocenPlody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 285 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i…
Černá jeřabina, neboli aronie, je velmi zdravé ovoce plné antioxidantů a používá se při výrobě léčiv. Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a…
Jeřabiny jsou drobné a netradiční ovoce. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin, nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup. Sirup…
Krůtí medailonky na kari chutnají opravdu skvěle a navíc jsou hotové během chvilky. S dušenou rýží, ozdobené rybízem či jeřabinami, dokáže takové obyčejné jídlo udělat…
Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a…
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek…
Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme…
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a…
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…