

Jeřabinový koláč
Suroviny 12 porcí
- Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 60 g cukru
- 1 vejce
- citronová kůra
- 60 g másla
- 80 ml mléka
- 15 g droždí
- sůl
- Drobenka:
- 50 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 50 g másla
- Náplň:
- 500 g jeřabin
- cukr - dle chuti
- Amaretto
Postup přípravy receptu
Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout.
Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme těsto, na něj rozložíme jeřabiny, posypeme cukrem a pokapeme amarettem.
Z uvedených surovin připravíme drobenku a posypeme jí koláč. Dáme péct do vyhřáté trouby.
Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jeřabinový koláč
-
skuste dať borovky a je to super nema to chybu,alebo černice...
-
Nevím k čemu to přirovnat, mají natrpklou chuť, ale přidaním cukru jsou moc dobré, alspoň mě moc chutnají, děláme z nich spoustu věci, od kompotu, koláču, džemu až po šťávy.
-
Jeřabiny jsem ještě nikdy nejedla. Jak chutnají?
-
Rostou mi na zahradě
-
Děvčata,kam na ty jeřabiny chodíte
-
3.
-