Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách

Midla Kuchař: Midla

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

cca 1 kg krůtích srdíček nebo kombinované s krůtím masem (červeným)
asi 10 dkg červených jeřabin
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
trochu suchého červeného vína (stačí 2 dcl)
kořenová zelenina
cibule
brusinkový kompot
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe přes noc. Občas maso obrátíme, nebo promícháme.

  2. Před tepelnou úpravou osolíme, podlijeme vývarem a dusíme na plotně nebo v troubě do měkka. Pak maso vyndáme, šťávu se zeleninou a jeřabinami rozmixujeme (já mixuji i s kořením) a omáčku dosladíme. Lze dosladit karamelem. Pozor na doslazování při použití zavařeniny.

  3. Podáváme s brusinkovým kompotem a knedlíkem (bramborový, houskový).

Poznámka

Na fotografii je vidět krůtí maso, tentokrát jsem měla tak půl na půl srdíčka a stehna z krůty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách

  • tanika tanika

    no len ten Kaufland u nás nie je.... ale šípková nie je problém....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Džem z jeřabin i šípků je v Kaufu běžně. Aronie by šla použít, ne každý má ale rád její poměrně jinou ostřejší chuť. Jinak takovéto recepty :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    S černou jeřabinou bych byla opatrná, má hodně tříslovin a jinou chuť, šípky jsou chuťově rozhodně bližší. Ale připomněl se mi tak můj recept, díky. Jenže půjdu na šípky, červené jeřabiny letos nebyly a mražené došly.

    Odpovědět

  • tanika tanika

    A môže byť aj čierna jarabina (arónia)? To máme na záhradke...
    Šípková marmeláda sa kúpiť dá... pekný recept

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    dnes som videla jerabiny v obchode,len som nevedela co to je a teraz pozeram,ze toto je ono, tak si recept ulozim, ak by ma napadlo kupit ich nabuduce :yes:

    Odpovědět

  • Midla Midla(autorka receptu)

    Abych pravdu řekla džem jsem v obchodecha neviděla, recept je možná spíš pro ty, kteří mají jeřabin na rozdávání jako my. Nebo na podzim najít venku jedlé jeřabiny a zamrazit nebo nasušit. Džem z nich je taky výborný. Zkusím sem dát někdy recept.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, ty jeřabiny, nevím, musím se mrknout, jestli neuvidím aspoň ten džem;-) Jinak, Midla, to je velmi zajímavý recept, opravdu se mi moc líbí a věřím, že chuť je vynikající, jeřabiny v jídle dělají divy. Vítám tě mezi námi a ode mne plus!;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na kruti srdička maso na jeřabinách krůtí srdíčka šípky recepty kruti srdicka recept recept srdíčka krůtí krůtí srdíčka recepty červena jeřabina jedlá jedlá divočina maso na šípkách krůtí srdíčka na jalovci mražené šípky krůtí srdíčka-recepty jeřabina červená recepty vepřové maso na jeřabinách recept na krůta na šípkové omáčce kotlet na šípkách cerna jerabina mrazena maso pečené na ječabinách recepty se šípky